Γιατί αδικαιολόγητα επιβαρύνουν τους πολίτες;

Στις 27 Ιανουαρίου καταθέσαμε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα «Νέες ταυτότητες:

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις στην προκήρυξη του διαγωνισμού με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους» προς τον κ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αντί για απάντηση σε θεσμικό επίπεδο στη Βουλή των Ελλήνων, είδαμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ένα δελτίο Τύπου, το οποίο μάλιστα δεν είναι ευκρινές σε ποιους ακριβώς απευθύνεται.

Υπενθυμίζουμε τα ερωτήματα που θέσαμε προς τον κ. υπουργό:

Γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, με προφανείς τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η καθυστέρηση στις διεθνείς σχέσεις και υποχρεώσεις τις χώρας;

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να

επιλέξει την έγχρωμη φωτογραφία σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της ΕΕ, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος κι επιβαρύνοντας οικονομικά, αδικαιολόγητα, τους Ελληνες πολίτες χωρίς να προσθέτει το παραμικρό όφελος στο σκέλος της ασφάλειας;

Για ποιον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει έναν καθ’ όλα νόμιμο και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαγωνισμό, ο οποίος απευθυνόταν σε 25 υποψήφιους αναδόχους –προκειμένου να εξασφαλιστεί η χαμηλότερη δυνατή τιμή– και όχι μόνο σε ελάχιστους, όπως τώρα, περιορίζοντας τον μεταξύ τους ανταγωνισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος;

Και περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις εκεί που ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. υπουργός δηλώνει μεν ότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο, θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι δεν εννοεί τη θεσμική του υποχρέωση, αυτή του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Περιμένουμε.

Η Ολγα Γεροβασίλη είναι βουλευτής, γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.