Γιατί αποχώρησε ο Αντώνης Μποσκοΐτης από τα Κορφιάτικα Βραβεία

Γιατί αποχώρησε ο Αντώνης Μποσκοΐτης από τα Κορφιάτικα Βραβεία

Με ένα απολαυστικό άρθρο στο Κουτί της Πανδώρας ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης περιγράφει τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες από τα Κορφιάτικα Βραβεία της «Ακαδημίας» του Μουζακίτη που για άλλη μια φορά μέσα στην παρακμή του χλεύασε το κίνημα του #metoo.

Αποσπάσματα από το άρθρο του Αντώνη Μποσκοΐτη:

Ο άνθρωπος που πέρσι είχε γράψει δημόσια στα social media: «Πάψτε ατάλαντες και ατάλαντοι να το παίζετε βιασμένες, δηλώστε ότι αρχίσατε πόλεμο κατά του ανδρικού φύλου, η Λεσβίες θα είναι μαζί» (μεταφέρω ατόφια την ανορθογραφία του κειμένου του)! Αυτός, λοιπόν, που έχει χρηστεί από μόνος του «Πρόεδρος Ακαδημίας», θεώρησε σωστό και πρέπον να βγει και να μας πει ότι ο θεσμός του έχει υποστεί μπούλινγκ από το #metoo κίνημα, ενώ «έχει πέσει πολλή λάσπη στον ανεμιστήρα». Εκεί εγώ δεν άντεξα: Λίγο η αισθητική Φώσκολου, λίγο η παρουσία Πατούλη, λίγο το intro του προέδρου, με έκαναν να σηκωθώ όρθιος και να αποχωρήσω επιδεικτικά και καθόλου διακριτικά θα έλεγα. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω!

Σε κάποια φάση ακούστηκαν φωνές από τη σκάλα, που την ανέβαιναν δύο νέοι άνθρωποι, μια γυναίκα κι ένας άνδρας, ηθοποιοί υποτίθεται. Ο άνδρας «πείραζε» τη γυναίκα και αυτή για να «γλιτώσει», μπήκε στην αίθουσα της τελετής των Κορφιάτικων. Ξοπίσω της αυτός, να την «ενοχλεί», να χαριεντίζονται κλπ. Ώσπου αυτή γυρνάει και του λέει: «Ξέρεις πώς λέγεται αυτό που μου κάνεις τώρα; Σεξουαλική παρενόχληση»! Χαρ – χαρ – χαρ, βάλτε τη γαργαλιέρα στην πρίζα! Κι από κάτω δώσ’ του να γελάνε οι λουσάτες κυρίες και οι κοστουμάτοι τύποι, οι οποίοι προφανώς γελάνε το ίδιο με τις δίκες που’ναι εν εξελίξει και με τον ψυχικό πόνο τόσων και τόσων κακοποιημένων ανδρών και γυναικών. Τι περίμενες, όμως, από τη διοργάνωση μιας ομοφοβικής και ολότελα αντιπνευματικής «Ακαδημίας»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter