Γιατί δεν πήγε ο Αβραμόπουλος στο επίσημο γεύμα για τον Γιούνκερ στο Προεδρικό

Γιατί δεν πήγε ο Αβραμόπουλος στο επίσημο γεύμα για τον Γιούνκερ στο Προεδρικό

Γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Το παρών στο γεύμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στη Βουλή, έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μυστήριο καλύπτει, πάντως, την «εξαφάνιση» από το γεύμα του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος κατά τα άλλα συνόδευε από το πρωί τον πρόεδρο της Ε.Ε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Έλληνας κομισάριος δεν έλαβε πρόσκληση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχομένως λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis.

Ωστόσο συνεργάτες του Έλληνα Επιτρόπου που μίλησαν στο Documentonews.gr διευκρίνισαν ότι ο λόγος που δεν ήταν στο επίσημο γεύμα, ο κ. Αβραμόπουλος, έχει να κάνει με το θεσμικό πρωτόκολλο που τηρείται από την προεδρεία της Δημοκρατίας.

Μάλιστα νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος ήταν παρών στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το μενού στο προεδρικό μέγαρο περιελάμβανε πρώτο πιάτο γαρίδες και δεύτερο πιάτο φιλέτο σφυρίδας συνοδευόμενο από άγρια χόρτα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter