Γιατί δεν πρέπει να τρέχετε κρατώντας κινητό στο χέρι

Γιατί δεν πρέπει να τρέχετε κρατώντας κινητό στο χέρι

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα smartphones, για πολλούς ανθρώπους έχουν γίνει ένα επιπλέον άκρο. Αυτό ισχύει και για ορισμένους δρομείς: η ιδέα να αφήσουν το τηλέφωνό στο σπίτι ενώ τρέχουν μοιάζει εξωπραγματική.

Δεν διανοούνται ότι θα τρέξουν άλλωστε χωρίς να ακούνε μουσική ή ραδιόφωνο ή χωρίς την αγαπημένη τους εφαρμογή; Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι καλή ιδέα να κρατάτε το τηλέφωνό σας στο χέρι ενώ τρέχετε επειδή μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση τραυματισμών ισχίου και ώμων.

Η συνήθεια αυτή μπορεί να δημιουργήσει λεπτές ανισορροπίες σε όλο το σώμα, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε επίπονους τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει βέβαiα και για τα μπουκάλια νερού και γενικότερα το οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρεται με το ένα χέρι ενώ βρίσκεστε σε μια διαδρομή.

Στη σωστή θέση

Η επαγγελματίας προπονήτρια Αλέξα Ντάκγουορθ Μπριγκς, προτρέπει τους δρομείς να μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους σε ζώνη μέσης. «Όταν κρατάτε κάτι στα χέρια μας, υπάρχουν ανεπαίσθητες επιπτώσεις στο βάδισμα σας, δημιουργούνται μυϊκές ανισορροπίες, αυτό επηρεάζει τη διανομή βάρους στο σώμα σας και σας κάνει λιγότερο αποτελεσματικό δρομέα», λέει η Μπριγκς.

Με δεδομένο μάλιστα πως τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και περισσότερο μεγαλύτερα και βαρύτερα, περισσότεροι τραυματισμοί είναι πιθανό να συμβούν. «Οι άνθρωποι τείνουν πάντα να κρατούν το τηλέφωνό τους στο ίδιο χέρι. Κάνοντας το ένα χέρι πιο βαρύ, αλλάζετε την ορμή των άκρων σας και το σώμα σας προσπαθεί να αντισταθμίσει την ανισορροπία, με αποτέλεσμα μερικοί μυς να δουλεύουν σκληρότερα απ ‘ότι άλλοι», προσθέτει η Μπριγκς.

Σύμφωνα με την ειδικό, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε προβλήματα που εκδηλώνονται στην αντίθετη πλευρά του σώματος σε σχέση με την πλευρά που κρατάτε το τηλέφωνό σας. Αυτός είναι ο λόγος που η Αλέξα πιστεύει ότι μια ζώνη μέσης είναι προτιμότερη σε σχέση με μια μπάντα βραχίονα για τη μεταφορά του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter