Δημιουργούν κινδύνους για την υγεία

Γιατί δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια

Όλοι το έχουμε ακούσει, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε σημασία στους ειδικούς που επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε επανειλημμένα τα πλαστικά μπουκάλια. 

Και όμως, τα πλαστικά μπουκάλια που ξαναγεμίζουμε πολλές φορές, αποτελούν κατ΄αρχήν εξαιρετική «τοποθεσία» για την ανάπτυξη βακτηρίων, λόγω του ότι δεν καθαρίζονται ικανοποιητικά, ενώ ευνοούν και τη μετάδοση ιών.

Παράλληλα, πολλά από τα πλαστικά μπουκάλια έχουν κατασκευαστεί από χημικά που θεωρείται ότι προκαλούν καρκίνο και τα οποία «εισχωρούν» στο περιεχόμενό τους όταν τα πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο πλυντήριο πιάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο γυάλινα μπουκάλια, τα οποία και ευκολότερα καθαρίζονται και λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον είναι, αλλά και αυτά σε τακτικά χρονικά διαστήματα πρέπει να αλλάζονται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.