Γιατί δεν υπάρχει (τηλεοπτική) ζωή μετά το Game of thrones;

Γιατί δεν υπάρχει (τηλεοπτική) ζωή μετά το Game of thrones;

Το «Game of thrones» είναι βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων του George R.R. Martin «Ενα τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» και εκτυλίσσεται στις οθόνες μας από το 2011, προσφέροντάς μας δράμα, πολιτική, επικές μάχες, περιστασιακά ρομάντζα αλλά και μερικούς από τους ισχυρότερους γυναικείους χαρακτήρες στην τηλεόραση.

Κείμενο: Δήμητρα Κατωπόδη, συνδημιουργός του σάιτ www.gameofthrones-grfans.com

 Με εξήντα επτά επεισόδια και άλλα έξι που αναμένονται στην 8η και τελευταία σεζόν, η επική με ανθρωποκεντρικές βάσεις ιστορία έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία, την αποδοχή των κριτικών τηλεόρασης και φυσικά εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο.

Το περιοδικό «Time» χαρακτήρισε το «Game of thrones» ως τη δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου, ενώ το BBC News έγραψε ότι «το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν». Η φρενίτιδα που δημιούργησε το «Game of thrones» έφτασε σε τέτοιο σημείο που υπάρχουν φαν οι οποίοι ονομάζουν τα παιδιά τους με τα ονόματα των πρωταγωνιστών της σειράς. Μην ξεχνάμε πως το «GoT» ως πρώτη σειρά έκανε τους nerd να είναι της μόδας, δίνοντας κίνητρο στις νέες γενιές να ασχοληθούν με τον κόσμο της φαντασίας και να διαβάσουν βιβλία όπως έκαναν πριν φιλμ όπως το τεράστιο «Lord of the rings» και το «Harry Potter».

Η σειρά τυλίγεται από μαγεία και φανταστικά πλάσματα, επικεντρώνοντας όμως στους κατοίκους του φανταστικού κόσμου του Γουέστερος και στις προσπάθειές τους να επιβιώσουν σε έναν σκληρό κόσμο κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες. Το «GoT» έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από σκοτεινές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας –εμφανής επίσης είναι η επιρροή που έχει δεχτεί στις αρχιτεκτονικές του συνθέσεις από γνωστά μεγάλα οικοδομήματα όπως το Τείχος του Αδριανού– δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο ανθρώπινων παθών. 

Εφερε στην οθόνη μας κάτι διαφορετικό. Μετέφερε το κοινό στον «γκρι» κόσμο του Μάρτιν όπου οι χαρακτήρες δεν είναι απόλυτα καλοί ή κακοί και η γραμμή μεταξύ δικαίου και αδίκου διαφέρει ανάλογα με τη σκοπιά του κάθε πρωταγωνιστή. Σεναριογράφοι, σκηνοθέτες. παραγωγοί και ηθοποιοί μας υπόσχονται εκπλήξεις, ανατροπές, αλλά επίσης θανάτους και ποτάμια αίματος, στοιχεία απαραίτητα για να είναι το «Got» «Got».

Η τελευταία σεζόν που ξενικά απόψε (14 Απριλίου) θα αφήσει γλυκόπικρα συναισθήματα. Ερχεται ένας δύσκολος αποχαιρετισμός. Μια σειρά που άφησε εποχή στα τηλεοπτικά δεδομένα, κερδίζοντας εκατομμύρια φαν σε ολόκληρο τον κόσμο, πρόκειται να δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό πίσω της. Κενό που το ίδιο το κανάλι μαζί και πολλά άλλα θα αγωνιστούν να καλύψουν. Το ΗΒΟ ετοιμάζει prequel του «GoT», πηγαίνοντας μας εκατοντάδες χρόνια προτού αρχίσουν τα γεγονότα που είδαμε στην οθόνη μας. Το Amazon θα προσπαθήσει να αναπληρώσει το κενό του με σειρά φαντασίας βασισμένη στον μοναδικό κόσμο του Τόλκιν. Τα Netflix και CBS έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια στην αναζήτηση της επόμενης σειράς που θα καλύψει το κενό.

Ηθοποιοί που τόσα χρόνια εμφανίζονται στη σειρά και είδαν τις καριέρες τους να απογειώνονται έχουν μιλήσει για τη ζωή μετά το «Game of thrones». H ηθοποιός Carice van Houten (Μελισάνδρα), ο Isaac Hempstead Wright (Μπραν), ο John Bradley (Σαμ) και άλλοι έχουν δηλώσει πως το «GoT» τους άνοιξε πόρτες, σίγουροι πως δεν θα γινόταν αν δεν είχαν παίξει στη σειρά. Η Emilia Clarke που υποδύεται την Νταινέρις, ο αγαπημένος νάνος Τίριον του «GoT» Peter Dinklage, η Sophie Turner (Σάνσα), η Maisie Williams (Αρια) και πολλοί άλλοι έχουν ήδη εμφανιστεί σε πολλές ταινίες franchise χάρη στη συμμετοχή τους στη σειρά.

Οσο για εμάς τους φαν, το κενό θα είναι τεράστιο. Η ακριβή παραγωγή με τα δέκα εκατομμύρια ανά επεισόδιο, τα εξαιρετικά κοστούμια, οι μοναδικές τοποθεσίες, τα φαντασμαγορικά ειδικά εφέ καθώς και το ανατρεπτικό σενάριο του «Game of thrones» μας έκανε να το λατρέψουμε. Η σειρά, ειδικά φέτος με τα πάνω από 60 λεπτών επεισόδια, έδινε πάντα την αίσθηση μικρής καλογυρισμένης ταινίας. Το «GoT» μας έκανε να συζητάμε με τις ώρες για θεωρίες και τις ανατρεπτικές σκηνές του. Μας προκάλεσε άγχος για το μέλλον αγαπημένων χαρακτήρων και μας λύπησε με τον χαμό πολλών, μέσα σε αυτή την πορεία των επτά σεζόν του.

Το «Game of thrones» είναι μέσα στις καλύτερες σειρές της τηλεοπτικής ιστορίας –αν όχι η καλύτερη σειρά– που έχουν προβληθεί ποτέ, προσθέτοντας το λιθαράκι του στα χρυσά χρόνια της τηλεόρασης. Εφερε στην κορυφή τον κόσμο της φαντασίας, δημιουργώντας γερές βάσεις για τις επόμενες τηλεοπτικές προσπάθειες. Ο βασιλιάς των σειρών θα μας αποχαιρετήσει μια για πάντα σε έξι επεισόδια και η προσμονή/τρόμος για το μέλλον του ιδεολόγου Τζον Σνόου, της Μητέρας των Δράκων Νταινέρις, της μαχήτριας Αρια, του πανέξυπνου Τίριον και άλλων έχει χτυπήσει κόκκινο. Ενα είναι σίγουρο· όλοι θα χύσουμε δάκρυα μόλις τελειώσει το «Game of thrones».

Το Who is Who του Game Of Thrones GR Fans

Ποιος δεν κόλλησε με το «Game of thrones»; Τους υπέροχους χαρακτήρες, τις μαγευτικές εικόνες, τα αντάξια ταινιών σπέσιαλ εφέ και τη μοναδική ιστορία του George R.R Martin; Κάποια πράγματα προορίζονται για να γράψουν ιστορία! Πιστοί σε αυτή την άποψη, δημιουργήσαμε το Game Of Thrones GR Fans και στις 8 Δεκεμβρίου του 2011 κάναμε τη δική μας πρεμιέρα ανεβάζοντας το πρώτο μας θέμα! Στόχος μας ήταν πάντα ένα έγκυρο site με πλούσια θεματολογία και καθημερινή ενημέρωση για τη σειρά και τον πολύπλευρο κόσμο που την περιβάλλει!

 Δημιουργοί του site είναι οι Στέφανος Σαπλαούρας (Shadow), Βασίλης Θεοδωρόπουλος (ΒΤΚ) και Δήμητρα Κατωπόδη (Dimi). Συνεργοί στην προσπάθεια η Χάρις Μαυρούκα (hary53) και φυσικά όλοι οι αρθρογράφοι που μας βοηθούν αυτά τα οκτώ χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter