Γιατί είναι ένοχος ο Παππάς

Γιατί είναι ένοχος ο Παππάς

Ειδική Ασφάλεια, Ειδικές Αποστολές, Ειδικό Δικαστήριο. 13-0 το σκορ, αμετάκλητη καταδίκη. Η ανώτατη προβλεπόμενη από το νόμο για το συγκεκριμένο πλημμέλημα. Διότι οι αξιότιμοι ειδικοί δικαστές έκριναν ότι παρέβη το καθήκον του ο Παππάς.

Ότι το παρέβη, το παρέβη. Ένοχος άνευ ελαφρυντικών.

Διότι καθήκον του, κατοχυρωμένο από τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ επί τριάντα χρόνια, ήταν να προστατεύσει το τζάμπα των βαρόνων της ενημέρωσης.

Όχι να ενεργεί με βάση ο τζάμπας πέθανε.

Καθήκον του ήταν να σεβαστεί το δικαίωμα των βαρόνων να μην πληρώνουν τέλη και φόρους, όχι να τους υποχρεώνει να πληρώσουν 250 εκατομμύρια. 250!! Ποιος είσαι ρε;

Καθήκον του ήταν να αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος του μιντιάρχη και όχι να εξασφαλίσει διά νόμου (!) τους μισθούς, το καθεστώς εργασίας και τον αριθμό τους.

Καθήκον του, τελικά, κατοχυρωμένο από χρησικτησία τριάντα χρόνων, ήταν να μεταφέρει χρήμα από τα δημόσια ταμεία σε μεγάλες τσέπες. Και όχι το αντίθετο.

Έκανε το καθήκον του ο Παππάς; Δεν το έκανε.

Δεν κατάλαβε το απλό. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την κυβέρνηση, με τη δύναμη της λαϊκής ψήφου. Αλλά άλλοι είχαν την εξουσία, με τη δύναμη της δύναμης. Σοφία ήθελε; Εκτός κι αν ήταν Σοφία Νικολάου.

Κι έτσι μπορεί να πει κανείς ότι λίγα είναι τα δυο χρόνια που του φόρτωσαν. 108 χρόνια θα ήταν η κατάλληλη ποινή, που να εναρμονίζεται και με την παγκόσμια κατάταξη της ενημέρωσης.

Χρωστάμε χάρη συνεπώς στο Δικαστήριο Ειδικών Αποστολών. Και όχι μόνο γιατί καταδίκασε τον Παππά. Αλλά και γιατί με το δυσοίωνο δεκατριάρι έναντι μηδενός και παρά την ανοίκεια αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως έδωσε ένα μήνυμα. Προς όλους, προς όλους, προς όλους: Όποιον επιχειρήσει να αγγίξει τους ανέγγιχτους θα τον φάει το μαύρο φίδι. Ειδικό αλλά μαύρο. Και φίδι.

ΥΓ 1. Θα πρέπει να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που έσπευσαν να δικαιώσουν την απόφαση του Ειδικού. Με τα κατάλληλα επαναστατικά και μεταρρυθμιστικά επιχειρήματα.

ΥΓ 2. Θα πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική Δικαιοσύνη. Επέδειξε σθένος απέναντι στον εαυτό της.

ΥΓ 3. Και να αφαιρέσει κανείς πλειστηριασμούς, απευθείας αναθέσεις, Πάτσηδες, Νικολάου, υποκλοπές, το 13-0 δεν το φτάνει. Το ισοζύγιο είναι υπέρ τους.

ΥΓ 4. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Τσίπρα μόλις βγήκε το 13-0 ότι «τον κρατάει» ο Παππάς γι’ αυτό δεν τον διώχνει. Πρόκειται για ειδική χρήση μιας ειδικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου. Όπερ έδει πηδήξαι.

Συμπέρασμα. Ο Μητσοτάκης θα μας πάει σε εκλογές ομαλότητας. Χαμηλών τόνων. Και ανώτατων ποινών.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter