Γιατί έλειπε η κ. Κεραμέως;

Γιατί έλειπε η κ. Κεραμέως;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απουσία της Νίκης Κεραμέως από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπως αρχικά είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι. Ενώ νωρίτερα σήμερα είχε διαρρεύσει ότι θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία και οι δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί ότι η υπουργός Παιδείας θα παρίσταται στη συνέντευξη Τύπου στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά προφανώς για να ανακοινώσει το νέο μέτρο, τα δεδομένα άλλαξαν και η υπουργός θα κάνει τελικά ανακοινώσεις αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της αλλαγής αυτής και της απουσίας της υπουργού Παιδείας από τη συνέντευξη Τύπου, οφείλεται σε σύγκρουσή της με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τις άδειες ειδικού σκοπού και συγκεκριμένα εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες.

Η κίνηση αυτή του κ. Θεοδωρικάκου σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Παιδείας, αφού κατέστη προφανές σε όλους, ότι προετοιμάζεται κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. Κατά πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί ρυθμίστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών τα των αδειών ειδικού σκοπού, πριν ανακοινωθεί από την ίδια το κλείσιμο των σχολείων και δημοσιοποιηθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή, τη διαφωνία των δύο υπουργών πυροδότησε το γεγονός ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε κατά μία έννοια την «πρωτιά».

Με άλλα λόγια, την ώρα που ο κόσμος καίγεται και πολλοί συνάνθρωποί μας κυριολεκτικά χάνουν τη ζωή τους, οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν τη μάχη της μαρκίζας. Η αγωνία τους είναι ποιος θα ανακοινώσει πρώτος τα μέτρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter