Γιατί ενδιαφέρουν εμάς τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών;

Γιατί ενδιαφέρουν εμάς τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών;

Υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή του καθένα μας, μη ψηφοφόρου στις σημερινές εκλογές, πέρα από την πολιτική τοποθέτηση και την ιδεολογική συμπάθεια προς τους υποψήφιους.

Η έκβαση αυτών των ζητημάτων είναι απολύτως συνδεδεμένη με το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη γαλλική προεδρεία:

1. Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συνοχή της οποίας, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει κλονιστεί. Μία νέα αποχώρηση, μιας χώρας του οικονομικού και πολιτικού μεγέθους της Γαλλίας θα σημάνει, ουσιαστικά, τη διάλυση της.

2. Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει την ευθύνη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του. Είναι αυτός που θα δώσει την τελική εντολή για χρήση ή μη των πυρηνικών όπλων της τρίτης στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, πυρηνικής δύναμης. Με την ένταση που επικρατεί παγκοσμίως, το πρόσωπο που θα εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην πυροδότηση ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Σε σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της “Le Monde” αναφέρεται ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν θα διακινδυνεύσουν την δημοσίευση προβλέψεων αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 9 ώρα Ελλάδος, διότι «τα αποτελέσματα των μετρήσεων των 15 τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι οι αποκλείσεις μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων είναι τόσο μικρές που κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter