Γιατί φοβούνται τους μαθητές;

Γιατί φοβούνται τους μαθητές;

Κάθε γενιά σηκώνει στις πλάτες τις τα βάρη των προηγούμενων γενεών, αλλά και τα αποτυχημένα όνειρα των προηγούμενων γενεών.

Με το άνοιγμα των σχολείων οι μαθητές αντίκρισαν ελλείψεις 20.000 εκπαιδευτικών, με υπεράριθμες υπεράριθμα τμήματα σε περίοδο πανδημίας, χωρίς καθαριότητα και κυρίως μην ξεχνάμε το φιάσκο των μασκών.

Η κυβέρνηση επέλεξε δύο δρόμους:

Ο πρώτος ήταν αυτός της αδιαφορίας- για μήνες.

Κι, όταν είδε ότι δεν πέτυχε, όταν είδε ότι υπάρχει διεκδίκηση, αντίδραση και αντίσταση, επέλεξε το δρόμο της καταστολής και της σύγκρουσης.

Χτυπώντας μαθητές, προβαίνοντας σε ενέργειες και δηλώσεις κατά των μαθητών οι οποίες ενέχουν τιμωρητική και εκδικητική χροιά.

Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη υποτιμούν τη νοημοσύνη των μαθητών χαρακτηρίζοντάς τους πιθήκους, ως ομάδες μειοψηφίας αναρχικών κακομαθημένων παιδιών και τους αντιμετωπίζουν αλαζονικά. Τα παιδιά που οι πολιτευτές προσέγγιζαν πριν 15 μήνες ως το μέλλον της χώρας, ψηφοθηρικά. Τώρα όμως πέρασαν οι εκλογές και αυτομάτως έγιναν ανώριμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Είναι οι ίδιοι που παρακινούσατε και στηρίζατε τις καταλήψεις για την συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα σας χαλάνε το αφήγημα της αριστείας;

Ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ «θάβουν» τα μαζικά συλλαλητήρια των μαθητών και προβάλλουν μόνο αυτούς που εισχωρούν στις διαδηλώσεις σε ρόλο προβοκάτορα.

Η καλοταϊσμένη μιντιόσφαιρα «παίζει» ξεκάθαρα το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Αντί λοιπόν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών η Κεραμέως αποκλείει τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις, από την τηλεκπαίδευση . Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τεχνητά τους μαθητές σε «επιμελείς» και «αλήτες», εμμένοντας στις στερεοτυπικές της αντιλήψεις για την Παιδεία.

Αυτή είναι η κατάντια του Υπουργείου.

Μήπως φοβούνται τη νέα γενιά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Για αυτό μετέφεραν την ευθύνη στην νέα γενιά για την εξάπλωση της πανδημίας. Προσπαθούν να τη καταστείλουν για να μην φανεί το πολιτικό τους αδιέξοδο. Όπως ότι ανοίξανε τα σχολεία χωρίς σχέδιο. Δεν είναι πειραματόζωα της Υπουργού οι μαθητές.Όσο και να θέλουν να χλευάσουν τα αιτήματά τους , για να κρύψουν την άχρηστη αριστεία τους, θα βρουν μπροστά όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Οι μαθητές λοιπόν είναι συνειδητοποιημένα άτομα και πρέπει να αγωνίζονται για το μέλλον τους. Έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα και καταφέρνουν να αποκρούσουν τις εις βάρος τους συκοφαντίες.

Το να αμφισβητείς τις επιταγές της νέας γενιάς, η οποία είναι φορέας νεών ιδεών και αλλαγών, είναι διαχρονικά γνώρισμα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Οι μνήμες της αντίστασης ξυπνούν. Δεν θα γίνουμε η Νεολαία του Μεταξά όπως ονειρεύεται η κυβέρνηση.

Έχουμε φωνή και θα διεκδικούμε το ΜΕΛΛΟΝ μας ,μακριά από τα πολιτικά παιχνίδια τους.

Τώρα θα σχεδιάσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Μια Ελλάδα της ισότητας, της προόδου, της αλληλεγγύης, δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της δίκαιης εκπαίδευσης, και της δημιουργικότητας.

*Η Γεωργία Παπατρέχα είναι Σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter