Γιατί η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια για τη δίαιτά μας; (video)

Γιατί η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια για τη δίαιτά μας; (video)

Γιατί αγχωνόμαστε κάθε φορά που ανεβαίνουμε σε μια ζυγαριά; Πως μπορεί ένας απλός αριθμός να καθορίζει τη διάθεση και ίσως και τη ζωή μας; Είναι η ζυγαριά η καλύτερη μέθοδος να ελέγχουμε τη πρόοδο μας σε ένα πρόγραμμα διατροφής;

Του Σάββα Τσανασίδη*

Όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής, η ζυγαριά είναι η πρώτη οδός για να ελέγξουμε εάν το πρόγραμμα αυτό ήταν επιτυχές η όχι. Όλη η ενέργεια και διάθεση μας συγκεντρώνεται σε έναν αριθμό που αναγράφεται εκείνη τη στιγμή στη ζυγαριά.

Μάλιστα αν ανακαλύψουμε έναν αρνητικό για εμάς αριθμό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσαμε τις προσπάθειες και να ξεχάσουμε όλη τη δουλειά και τον κόπο μας κατά τη διάρκεια που ακολουθούσαμε το πρόγραμμα.

Η αλήθεια…

Αξίζει λοιπόν να αναλύσουμε τι πραγματικά είναι αυτός ο αριθμός της ζυγαριάς, από τι αποτελείται και αν τελικά είναι ισάξιος της υποκείμενης φασαρίας που δημιουργεί…

Ας δούμε το παρακάτω αναλυτικό βίντεο, το 5ο από τη σειρά των βίντεο που έχουν ως σκοπό να αναπτύσσουν βασικές έννοιες διατροφής και γενικότερης υγείας στον οργανισμό.

* Ο Σάββας Τσανασίδης σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη χαρά του είναι να μοιράζεται τις γνώσεις που αποκτά από τη μελέτη της επιστήμης του. Αυτό τον οδήγησε στην δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με σκοπό την όσο το δυνατόν ευκολότερη μεταφορά κάποιων βασικών εννοιών της διατροφής σε όλους.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter