Γιατί η κυβέρνηση «μπλόκαρε» το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Γιατί η κυβέρνηση «μπλόκαρε» το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Τρεις περιοχές της χώρας με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αποκλείστηκαν από την εφαρμογή των νέων μέτρων για το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Για την απόφαση αυτή από μέρους της κυβέρνησης, έπαιξαν ρόλο η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ. Στις υπόλοιπες περιοχές, αντιθέτως, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, όπως εξήγησε ο υπουργός, και γι’ αυτό πάρθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, από τη μεριά του, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μαγαζιά πριν ανοίξουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για να είναι σίγουροι. «Σε όλες τις δραστηριότητες από δω και πέρα, αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ανοικτές, θα πρέπει ισχύει το ίδιο».

Να σημειωθεί πάντως ότι στις τρεις περιοχές όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter