«Απολογίες» για το Novartis_Gate

Γιατί κλαίει ο Άδωνης και οδύρεται, Κυριάκο;

Παλιό αλλά καλό. Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή «γαλάζιων» παραγόντων στο Novartis-gate ο πρόεδρος της ΝΔ συγκάλεσε μυστική σύσκεψη στην Πειραιώς. 

Εκεί αποφασίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να ζητηθούν εξηγήσεις από τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέζο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάριο Σαλμά. Όπερ και εγένετο. Το αποτέλεσμα ήταν οι «εξηγήσεις» να θεωρηθούν «επαρκείς». Ωστόσο –και εδώ είναι η είδηση– ο Άδωνης Γεωργιάδης επέμεινε να συναντήσει προσωπικά τον πρόεδρο του κόμματος και να «απολογηθεί τετ α τετ». Ο Μητσοτάκης τον δέχθηκε με παρόντες τρεις στενούς συνεργάτες του. Στη συνάντηση ο Άδωνης «ωρυόταν», όπως μας μετέφερε ένας εκ των παρισταμένων, ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο καθώς και ότι οι λογαριασμοί του και το πόθεν έσχες του είναι πεντακάθαρα. Μάλιστα κάποια στιγμή με τον γνωστό θεατρινίστικό τρόπο του (ο χαρακτηρισμός ανήκει στην πηγή που μας μετέφερε το περιστατικό) και σχεδόν κλαίγοντας ισχυρίστηκε πως «καθαροί είναι» και οι στενοί συνεργάτες που είχε όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Δεν γνωρίζουμε αν πείστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πάντως τουλάχιστον ένας εκ των συμμετεχόντων έφυγε από τη σύσκεψη διατηρώντας τις αμφιβολίες του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.