Γιατί Μητσοτάκης και Φλώρος δεν κινητοποίησαν τον στρατό να σώσουν τον κόσμο;

Γιατί Μητσοτάκης και Φλώρος δεν κινητοποίησαν τον στρατό να σώσουν τον κόσμο;

Οι κάτοικοι στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 24 ώρες, στις ταράτσες και στα κεραμίδια των σπιτιών τους, και ενώ από την πρώτη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να συνδράμουν απεγκλωβίσουν και να σώσουν κόσμο, καθώς διαθέτουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις δυσκολότερες καταστάσεις. Δεν το έκαναν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ομολόγησε ότι δεν κινητοποιήθηκε γιατί δεν κλήθηκε από την Πολιτική Προστασία, αποδίδοντας ουσιαστικά στον εαυτό του τον ρόλο λοχία, ενώ είναι αρχηγός με αρμοδιότητες και ειδικούς σχεδιασμούς. Την χαρακτηριστική καθυστέρηση της ενεργοποίησης του Στρατού αναδεικνύει και εσπευσμένη επιστροφή στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, προκειμένου να επιβλέψει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα πρώτα ελικόπτερα της πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο δεν επιχείρησε κανένα Σινούκ. Ο στρατός που επιχειρούσε με μερικές μπουλντόζες την Τετάρτη αύξησε τις δυνάμεις του την Πέμπτη και παρόλα αυτά οι αρχές δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να απεγκλωβίσουν αλλά ούτε και να παραδώσουν πόσιμο νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από τις πληγείσες περιοχές υπάρχουν ειδικές μονάδες και στρατόπεδα, ωστόσο δεν κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις, άρματα και αμφίβια μέσα που ήταν πολύ κοντά. Ο Στρατός μέσα σε ώρες θα μπορούσε να αποκαταστήσει τις συγκοινωνίες για να γίνουν απεγκλωβισμοί με πλωτές ρωσικές γέφυρες που διαθέτει. Ωστόσο, δεν έγινε ούτε αυτό. Ακόμη και το πρωί της Παρασκευής άνθρωποι κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, παραμένοντας εγκλωβισμένοι σε ταράτσες και ψηλά κτίρια.

Απ’ ότι ότι δεν τους νοιάζει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αλλά να αποτινάξουν ευθύνες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter