Γιατί μπήκαν σε καραντίνα τα χωριά της Κοζάνης – Τι λέει ο δήμαρχος στο documentonews

Γιατί μπήκαν σε καραντίνα τα χωριά της Κοζάνης – Τι λέει ο δήμαρχος στο documentonews

Σε άτυπη καραντίνα λόγω του κορονοϊού τέθηκαν σήμερα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή ο οποίος μίλησε στο documentonews.gr, τα πράγματα στην περιοχή είναι ελεγχόμενα. Όπως είπε ο κ. Ζευκλής ο Δήμος, ο οποίος διαθέτει συνολικά 73 οικισμούς, είναι αραιοκατοικημένος, γεγονός που βοηθά στη μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Κατά τον δήμαρχο το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στον ορεινό οικισμό της Δαμασκηνιάς όπου έχουν ασθενήσει δέκα από τους συνολικά 60 κατοίκους. Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε πρωτοβουλία να θέσει τον οικισμό σε καραντίνα λόγω του γεγονότος ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των ασθενών αναλογικά με τον πληθυσμό, ενώ οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Όπως πάντως διευκρίνισε ο Χρήστος Ζευκλής, δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου ή εξόδου, ούτε περιπολικά φυλούν την είσοδο του χωριού όπως γράφτηκε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βοΐου, γίνεται έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ ο Δήμος πρόκειται να αναλάβει την τροφοδοσία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το πρόβλημα στο χωριό Δαμασκηνιά προέκυψε μετά από εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί από τους κατοίκους. Πάντως από τους δέκα ασθενείς, μόνο οι τέσσερις νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Τέλος, ο Χρήστος Ζεύκλης απηύθηνε έκκληση μέσω του documentonews.gr να πάνε στο χωριό ιατρικά κλιμάκια ώστε να εξετάσουν τους κατοίκους, ενώ κατήγγειλε ότι ο μηχανισμός καθυστερεί να λειτουργήσει.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βοΐου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Δήμος Βοΐου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποία καλούσε τους κατοίκους να μην μετακινούνται άσκοπα και να παραμείνουν στις οικίες τους. “Παρακαλούμε τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ιδιαίτερα αλλά και το σύνολο των δημοτών μας να περιορίζονται στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος” αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και συμπληρωνόταν:

«Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή σας καλέστε στο 6955954030. (αποκλειστικά κάτοικοι των δύο διαμερισμάτων).

Επίσης ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων απαντά στα τηλέφωνα

6944186453

6977975028

6977784850

2465022636

6941436875

Για ανάγκη εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του δήμου παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 2465 350110.

Για θέματα υγείας συνεχίζετε να τηλεφωνείτε στο κέντρο Υγείας Τσοτυλίου 2468 350000 και το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας 2465350000 και το 1135 ΕΟΔΥ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter