Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει διάλυση της Βουλής μετά τον προϋπολογισμό και κάλπες

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει διάλυση της Βουλής μετά τον προϋπολογισμό και κάλπες

Μια αναφορά σήμερα από τη Λαμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ημερομηνία των εκλογών έβαλε φωτιά στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Ο κ. Τσίπρας είπε επί λέξει ότι «O κ. Μητσοτάκης έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει… Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί» για να καταλήξει: «Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Το τελευταίο άναψε την εκλογική σπίθα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες αλλά είναι η πρώτη φορά που το κάνει με τόσο εμφατικό τρόπο και τις προαναγγέλλει μάλιστα σε έξι ημέρες από σήμερα! Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό (που η ψήφισή του ενέχει παραδοσιακά ψήφο εμπιστοσύνης) ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέσει μέσα στην πρόβλεψή του τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης, με διάγγελμά του προφανώς, θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών!

Όχι, ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει κάτι που αγνοούμε εμείς οι υπόλοιποι. Απλά εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η προοπτική της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός και αν ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει τα χειρότερα που ενδεχομένως να έρχονται (είτε στο σκάνδαλο των υποκλοπών είτε στο Qatargate από τις Βρυξέλλες) δεν έχει άλλο δρόμο εκτός από την πρόωρη κάλπη. Τόσο απλά και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: «Πιθανό ο κ. Μητσοτάκης να μην ανοίξει ξανά τη Βουλή και να πάει σε πρόωρες εκλογές» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter