Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτίθεται στην Κυβέρνηση

Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτίθεται στην Κυβέρνηση

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Real fm, ο υπόδικος επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν στοχοποιημένο από την Κυβέρνηση. Όπως παραδέχεται όμως, αν πιστέψουμε στα λεγόμενά του, οι σχέσις του με την Κυβέρνηση δεν ήταν πάντα τόσο κακές.

Ο ίδιος μας ενημερώνει ότι το καλοκαίρι του 2016, όταν μαίνονταν ο υπόγειος «πόλεμος» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ήταν προνομιακός συνομιλητής της φτάνοντας μάλιστα στο πρωτοφανές σημείο να συζητά να δανείσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια σε έτερο επιχειρηματία (φιλικό εννοείται προς την Κυβέρνηση) για να διεκδικήσει μια ακόμη τηλεοπτική άδεια!

Ξεπερνούμε το οξύμωρο κάποιος να δανείζει χρήματα σε έναν άλλον προκειμένου να πάρει μια άδεια την οποία διεκδικεί και ο ίδιος αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης, θυμήθηκε να καταγγείλει αυτήν την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με καθυστέρηση τριών χρόνων και μετά από μια ακόμη δικαστική δίωξη στον ίδιο κακουργηματικού χαρακτήρα για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Ας αναζητήσουμε την άκρη του νήματος στην αλλαγή στάσης του κ. Μαρινάκη, ο οποίος, κακά τα ψέματα, δεν ήταν ποτέ φιλικός με την παρούσα Κυβέρνηση αλλά περί τα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 πέρασε από την πολιτική κριτική και τη στήριξη στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα fake news, τις αήθεις και προσωπικές επιθέσεις και στην περίφημη δήλωση ότι αυτή η Κυβέρνηση «είναι χούντα».

Είναι τέλη του 2016 όταν μια ανώνυμη καταγγελία φτάνει (και) στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την περίφημη υπόθεση του Noor1. Tέλη Μαΐου του 2017, η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, άρχισε να ανοίγει τον φάκελο της δυσώδους αυτής υπόθεσης. Είχε βέβαια προηγηθεί η πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές αρκετά από τα άτομα που εμπλέκονταν στην ιστορία, χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν εκείνοι που μίσθωσαν το πλοίο, το φόρτωσαν με τρεις τόνους ηρωίνη και το έφεραν στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα λοιπόν «ανεβαίνει» ηχητικό απόσπασμα συνέντευξης προφυλακισμένου προσώπου με κομβική εμπλοκή στην υπόθεση το οποίο κατονομάζει Μαρινάκη και Κοτσώνη ως άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μαρτυρία την οποία ο ίδιος αργότερα αλλάζει λέγοντας ότι επί της ουσίας ήταν προϊόν πίεσης που δέχθηκε εμπλέκοντας στην υπόθεση και τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο.

Ωστόσο στις 25 Ιανουαρίου 2017 ο ίδιος καταθέτη στην εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα τα τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν στην εταιρία του την κρίσιμη περίοδο της μεταφοράς του φορτίου των ναρκωτικών. Εκεί φαινόταν εμβάσματα από εταιρείες Μαρινάκη.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μας ενδιέφεραν (αφού έχουν ειπωθεί επανειλημμένος και αποτελούν μέρος της δικαστικής έρευνας) αν δεν ήταν η αιτία για το πέρασμα των ΜΜΕ που διαθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την κριτική στην κυβέρνηση στην πολεμική χωρίς όρια και φραγμούς.

Κάπου εκεί χρονικά εντοπίζει κανείς και την αλλαγή στάσης των ΜΜΕ του εφοπλιστή. Για παράδειγμα στις 9 Ιανουαρίου 2017, ο εκδότης των Παραπολιτικών Γ. Κουρτάκης και ο δημοσιογράφος Π. Τζένος λένε στο Παραπολιτικά FM ότι ο γιος του Καμμένου έχει σχέσεις με την «ομάδα Ρούπα» ενώ τον Μάιο του 2017, ο Μαρινάκης καταθέτει την υψηλότερη προσφορά για τον ΔΟΛ που μετατρέπει σε ΔΟΜ στήριξης της δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα υπόλοιπα μέχρι και σήμερα είναι γνωστά και απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές και τις δικαστικές αίθουσες αλλά έχει σημασία να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες που ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν διωκόμενο φτάνοντας στο σημείο να υποκαταστήσει ακόμη και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στα καθήκοντα του ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter