Γιατί ο Μαρινάκης θέλει να μην τιμωρούνται όσοι κρύβουν τις εφημερίδες

Γιατί ο Μαρινάκης θέλει να μην τιμωρούνται όσοι κρύβουν τις εφημερίδες

Υπάρχει άνθρωπος των Μέσων Ενημέρωσης που δεν θέλει να τιμωρείται όποιος εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων; Υπάρχει δημοσιογράφος που δεν θέλει να τιμωρείται όποιος με δόλο μάλιστα εμποδίζει τις εφημερίδες να φτάσουν στο περίπτερο;

Φυσικά και υπάρχει, στο συγκρότημα του Μαρινάκη. Έτσι αντί να δει την προστασία του Τύπου στο νόμο που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και προβλέπει ποινές σε όποιον παρεμποδίζει την κυκλοφορία των εφημερίδων (κάτι που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο), βλέπει συνωμοσία του Βαξεβάνη μάλιστα, με τους Υπουργούς Παππά και Κρέτσο. Αλλά… όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Διαβάστε ακόμη: Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον με δόλο εμποδίζει τη διανομή του Τύπου

Την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εξετάζοντας καταγγελίες για τη λειτουργία του Πρακτορείου Διανομής «Άργος» συμφερόντων Μαρινάκη, Κουρτάκη, Πρώτου Θέματος και λοιπών, αποφάσισε να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Ανάμεσα σε όσα διαπιστώνει η Ανεξάρτητη Αρχή είναι και πως το Πρακτορείο έχει σαμποτάρει τη διανομή συγκεκριμένων εφημερίδων. Μετά την απόφαση της Επιτροπής το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής νομοθέτησε για να καλύψει το νομικό κενό που υπήρχε και την αντίφαση, ότι ενώ η απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση του Τύπου προβλέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί αυτόν που παρεμποδίζει την κυκλοφορία των εφημερίδων. Δηλαδή αν εντοπιστεί πως το Πρακτορείο Διανομής κρύβει μια εφημερίδα την οποία θεωρητικά διανέμει παντού, δεν υπάρχει καμιά τιμωρία. Μπορεί να το κάνει και να λογοκρίνει έτσι ένα έντυπο οδηγώντας ακόμη και στην εξόντωσή του.

Το κενό καλύφθηκε με την τροπολογία αλλά δεν άρεσε στο Μαρινάκη και το συγκρότημά του. Και το ερώτημα είναι γιατί έχουν πρόβλημα στο να τιμωρείται όποιος παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων; Παρεμποδίζουν οι ίδιοι την κυκλοφορία των άλλων εφημερίδων προς όφελος των δικών τους ώστε να φοβούνται; Ή το δημοσίευμα είναι στα πλαίσια της προσπάθειας να πλήξουν όποιον δεν τους αρέσει; Φαίνεται πως έχουν μεγάλη μύγα, χοντρή και μυγιάζονται χωρίς να νοιάζονται ούτε για τα προσχήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter