Γιατί ο Μητσοτάκης επιβραβεύει τους αποτυχημένους!

Γιατί ο Μητσοτάκης επιβραβεύει τους αποτυχημένους!

Κακά τα ψέματα. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών γνωριζει ότι η “επιτελική” κυβέρνηση απέτυχε σε ό,τι έχει σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν στήριξε το ΕΣΥ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα πανδημίας που οι περισσότεροι ειδικοί φοβούνταν ότι θα είναι χειρότερο. Δεν ενίσχυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν βρήκε λύσεις για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία με ασφάλεια. Και βέβαια όλοι οι χειρισμοί της στον τουρισμό ήταν για κλάματα ενώ η στήριξη του κόσμου της εργασίας αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανύπαρκτη.

Κανονικά λοιπόν όσοι είχαν την πολιτική ευθύνη των αντίστοιχων τομέων σε έναν ανασχηματισμό έπρεπε να πάνε σπίτι τους όλοι. Από τον ανεκδιήγητο Χάρη Θεοχάρη μέχρι τον εξαφανισμένο Κωστάκη Καραμανλή και από τον Αδωνη Γεωργιάδη μέχρι τον Βασίλη Κικίλια.

Αλλά «περιέργως» όλοι έμειναν αμετακίνητοι! Και επειδή στην πολιτική σπανίως υπάρχουν «περίεργα» που δεν έχουν την εξήγησή τους και η παραμονή στους υπουργικούς θώκους όλων αυτών των μπουμπουκιών εξηγείται: Κανείς τους δεν έκανε του κεφαλιού του. Όλοι τους εφάρμοσαν κατά γράμμα της εντολές των υπογείων του Μαξίμου και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απλά τα πράγματα λοιπόν: Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ γιατί είχε άλλες προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα.

Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε μικρότερες τάξεις και ενίσχυση των εκπαιδευτικών, αυτός αδιαφόρησε παντελώς για τις δημόσιες συγκοινωνίες και αυτός ήταν που δεν ήθελε τη στήριξη των μικρών και των μικρομεσαίων της εργασίας και του επιχειρείν επιλέγοντας κατά προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων αλυσίδων και των ολιγοπωλίων.

Και βέβαια ο Μητσοτάκης πήρε όλες τις αποφάσεις για το εγκληματικό κάτω από τις συνθήκες που έγινε άνοιγμα του τουρισμού και αυτός επιμένει στις μεταρρυθμίσεις τύπου «Πισσαρίδη» που είναι βγαλμένες από τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και φανερώνουν την εχθρότητα των ελίτ για τους απλούς ανθρώπους της εργασίας, των οποίων η καταπάτηση των δικαιωμάτων γίνεται (πάλι!) εφαλτήριο για τα υπερκέρδη των λίγων.

Όλοι λοιπόν οι αποτυχημένοι για τους πολίτες υπουργοί και παρατρεχάμενοι είναι επιτυχημένοι για τον επικεφαλής της γαλάζιας διακυβέρνησης και επομένως τους κρατάει για να ολοκληρώσει το «μεταρρυθμιστικό» έργο του, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων.

Τακτικά το μόνο… καινούργιο στις επιλογές του Μητσοτάκη είναι οι περισσότεροι υφυπουργοί και μια δυο υπουργοποιήσεις όπως του Σκρέκα στο υπουργείο περιβάλλοντος που κλείνουν το μάτι στα ενδονεοδημοκρατικά λόμπι και στους «γκρούεζες» της Νέας Δημοκρατίας και η μετακίνηση στο υπουργείο Εσωτερικών του φιλοπραξικοπηματία Βορίδη -που ήταν και ο «επικεφαλής» των σαμαρικών στη Βουλή- και του «ψευτοθόδωρου» Πέτσα, που αποδείχτηκε ικανός στη χορήγηση κονδυλίων με ονοματεπώνυμο.

Και αυτή η μετακίνηση δείχνει τόσο ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα βήμα προς τις πρόωρες κάλπες που παραμένουν βασικός μεσοπρόθεσμος στόχος του Μαξίμου, όσο και το ύφος που θέλουν να δώσουν στην προεκλογική τους εκστρατεία: Συνέχιση της… ακροδεξιότερης μετατόπισης, προσχηματικές «κεντρώες» και «εκσυγχρονιστικές» αναφορές και αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση. Γιατί όπως θα έλεγαν και οι παλιοί… δεξιοί, η αντιπολίτευση με τηλεοπτικές ατάκες είναι εύκολη, το δύσκολο είναι να έχεις θέσεις που να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter