Γιατί ο Μιχαλολιάκος και οι χρυσαυγίτες αρνούνται τους νεκρούς του Πολυτεχνείου (Video)

Γιατί ο Μιχαλολιάκος και οι χρυσαυγίτες αρνούνται τους νεκρούς του Πολυτεχνείου (Video)

Όπως οι φασίστες αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους χιτλερικούς ναζί, έτσι και στην Ελλάδα οι χρυσαυγίτες αρνούνται την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο.

 Ο ισχυρισμός έχει επανέλθει κατά τα τελευταία χρόνια μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία υμνεί, με κάθε ευκαιρία, ανοιχτά τη δικτατορία του 1967-1974 και τον Γ. Παπαδόπουλο.

 Όμως οι φιλοχουντικοί χρυσαυγίτες έχουν και προσωπικούς λόγους να θέλουν να υποβαθμίσουν τα χουντικά εγκλήματα και να σβήσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου. Είναι γνωστό ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε πάρει μέρος μαζί με ομάδα ακροδεξιών, στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στα μετόπισθεν των δυνάμεων ασφαλείας της χούντας – συχνά πυκνά υπερηφανευόταν γι’ αυτό – ενώ ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε χρίσει το Μιχαλολιάκο πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε το 1983 ο δικτάτορας από τη φυλακή όπου βρισκόταν. 

Γνωστό είναι επίσης ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρίστος Παππάς (ο οποίος σε δημόσια εκδήλωση στην Κρήτη, το Νοέμβρη του 2012 ύψωσε σημαία με το έμβλημα της χούντας), είναι γιος του ταγματάρχη Ηλία Παππά, έμπιστου συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου που συμμετείχε στο ίδιο το πραξικόπημα του 1967. 

Και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, σημερινά και παλαιότερα, έχουν τις ρίζες τους στην δικτατορία. Γι’ αυτό άλλωστε δε χάνουν ευκαιρία να υμνούν τόσο τον Παπαδόπουλο όσο και την περίοδο της εφταετίας. Ακόμα και από το βήμα της Βουλής, όπως σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2018, χρυσαυγίτης βουλευτής έκανε κήρυγμα περί χούντας και αποθέωσε τον Παπαδόπουλο. Παραμονές Πολυτεχνείου. 

Κι επειδή το επιχείρημα της μη ύπαρξης νεκρών δεν μπορούσε φυσικά να σταθεί, έχει καταρριφθεί επανειλημμένα, αφού είναι επιβεβαιωμένες οι δολοφονίες που διέπραξε το χουντικό καθεστώς στις 17 Νοέμβρη 1973, το τροποποίησαν τελευταία, κάνοντάς το «μέσα στο Πολυτεχνείο». Επιχειρούν δηλαδή έναν αποπροσανατολισμό από το πραγματικό θέμα, που δεν είναι άλλο ότι δεκάδες αγωνιστές δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τα όργανα και κατ’ εντολή των δικτατόρων (Ο κατάλογος των πιστοποιημένων νεκρών είναι χαρακτηριστικός). στους χώρους μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο. 

Όπως επίσης κατ’ εντολήν των δικτατόρων ήταν ο απάνθρωπος βασανισμός εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών πριν και μετά το Πολυτεχνείο. Όλα αυτά είναι καρφί στο μάτι του Μιχαλολιάκου και των χρυσαυγιτών. Ας απολαύσουμε στο βίντεο τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο να υπερηφανεύεται για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Πηγή: Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter