Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής

Μπορεί να ξένισε αρκετούς η χθεσινή κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα αλλά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Κουμουνδούρου ούτε έκπληξη ήταν ούτε μια απόφαση της στιγμής.

Για την ακρίβεια ήταν μια καλά υπολογισμένη κίνηση προκειμένου να μην περάσει στα μουλωχτά και με διαδικασίες fast track ένα νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών με ρυθμίσεις που δεν τόλμησε να ζητήσει ούτε το ΔΝΤ και δεν έκανε καμία κυβέρνηση στα χρόνια των μνημονίων, όπως για παράδειγμα την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Επί της ουσίας η πρόθεση προϋπήρχε και κλείδωσε χθες το πρωί όταν έγινε γνωστό στους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έρθει στη Βουλή να υποστηρίξει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο.

Τώρα με την πρόταση μομφής θα έρθουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και προπάντων ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν μόνοι τους, με όλη την αντιπολίτευση απέναντι, υπέρ της κατάργησης του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Όσο για ισχυρισμό ΝΔ για πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου απαντούν ότι δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Εκτός εάν κάποιος υπερασπίζεται στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχασαν ενδεχομένως δεύτερη Τρίτη η Τετάρτη κατοικία.

Με τον πτωχευτικό της ΝΔ δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Και χάνεις το σπίτι σου και πληρώνεις. Ειδικά σε μία οικονομική και κοινωνική συγκυρία που οι επιλογές της κυβέρνησης με πρόσχημα την πανδημία οδηγούν σε μειώσεις μισθών, απολύσεις, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και συνολική εκτόξευση των χρεών, η κυβέρνηση λειτουργεί ως μακρύ χέρι των τραπεζών, καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγούνται πολίτες και νοικοκυριά σε μαζική φτωχοποίηση, πτώχευση και αθρόους πλειστηριασμούς. Και φυσικά την ίδια ώρα οι τράπεζες με την ασυλία που παίρνουν από την κυβέρνηση χαρίζουν δάνεια δις με πρωτοφανείς ρυθμίσεις για στρατηγικούς κακοπληρωτές, φίλους της ΝΔ, π.χ. εφοπλιστές» όπως αποκάλυψε η έρευνα του Documento την περασμένη Κυριακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter