Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τώρα πρόταση δυσπιστίας

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τώρα πρόταση δυσπιστίας

Στην ερώτηση γιατί τώρα πρόταση δυσπιστίας η απάντηση που θα λάβει κανείς από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη στην ηγετική ομάδα του κόμματος είναι πανομοιότυπη: «αν όχι τώρα τότε πότε;».

Επί της ουσίας ο λευκός φάκελος με την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, στα χέρια του κ. Τσίπρα απλά κατέδειξε το μέγεθος της θεσμικής εκτροπής που συνέβη στη χώρα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δε μετέπειτα κυβερνητικοί, και δυστυχώς εισαγγελικοί, χειρισμοί για τη συγκάλυψη του θέματος έκαναν την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Ας μην ξεχνά κανείς ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών προκάλεσε ρήγμα ακόμη και εντός της ΝΔ με δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος (Σαμαρά, Καραμανλή) να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης έχοντας στο πλάι τους στελέχη όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας.

Παράλληλα, διέλυσε το έτσι κι αλλιώς σε αποδρομή αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Αλιβιζάτο να στέκονται στο πλευρό του προέδρου της ΑΔΑΕ απέναντι σε ακροκεντρώα στελέχη του μετώπου όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Επίσης πρέπει να προσθέσει κανείς ότι λόγω των επερχόμενων εκλογών η βουλή θα διαλυθεί σε ένα με ενάμιση μήνα από τώρα συνεπώς άλλος χρόνος δεν υπήρχε.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφασή του να βγάλει από τη Συνταγματική του φαρέτρα το όπλο της πρότασης δυσπιστίας. Γι αυτό και η όλη στάση του ήταν απολύτως θεσμική θέτοντας ζήτημα Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι υποχρέωση, δική του όπως και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι η αποκάλυψη της αλήθειας στους πολίτες και αγκαλιάζοντας σύσσωμη την Αντιπολίτευση.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου είδαν με ικανοποίηση αφενός την επιχείρηση «εξίσωσης των ευθυνών», όπως λένε, από πλευράς Γεραπετρίτη, με το «ένοχος ένοχο ου ποιεί» αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για τις υποκλοπές αλλά και το γεγονός ότι εντός της βουλής ήταν έκδηλη η αμηχανία των κυβερνητικών βουλευτών. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα βραδινά τηλεοπτικά πάνελ άδειασαν από βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν έδειχναν και μεγάλη διάθεση να υποστούν τη βάσανο της υπεράσπισης των χειρισμών Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter