Γιατί ο Τραμπ σταμάτησε την επίθεση στο Ιράν στο παρά πέντε – Το τελεσίγραφο που έστειλε

Γιατί ο Τραμπ σταμάτησε την επίθεση στο Ιράν στο παρά πέντε – Το τελεσίγραφο που έστειλε

Δεν έχουν τέλος τα παιχνίδια του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν προειδοποιώντας την Τεχεράνη για άμεση επίθεση. Και αφού έδωσε τη σχετική διαταγή, την τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Ιρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο πρακτορείο σήμερα Παρασκευή ότι η Τεχεράνη είχε λάβει ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ μέσω του Ομάν, στο οποίο προειδοποιούσε πως πρόκειται να επιτεθεί.

Η αποκάλυψη για το τελεσίγραφο έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά το δημοσίευμα των New York Times πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφασίσει να βομβαρδίσει στόχους στο Ιράν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

«Στο μήνυμα ο Τραμπ είπε ότι ήταν ενάντια σε οποιοδήποτε πόλεμο με το Ιράν και ήθελε να μιλήσει με την Τεχεράνη για διάφορα θέματα… Έδωσε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να πάρει την απάντησή μας, αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν ότι εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει για το θέμα ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ένας δεύτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε: «Καταστήσαμε σαφές ότι ο ηγέτης (Χαμενεΐ) είναι ενάντια σε οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά το μήνυμα θα του διαβιβαστεί για να λάβει μια απόφαση… Ωστόσο, είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ιράν θα έχει περιφερειακές και διεθνείς συνέπειες».

Μετά από εβδομάδες αυξανόμενης έντασης μέσα από μια σειρά από επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα στον Κόλπο, το Ιράν δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε καταρρίψει ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος επιτήρησης, αυξάνοντας τους φόβους για μια εμφανή στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των μακροχρόνιων αντιπάλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter