Γιατί οι Βραζιλιάνοι θέλουν ήττα από τη Χιλή…

Η ιστορική αντιπαλότητα Βραζιλίας και Αργεντινής είναι μία από τις πιο γνωστές και περισσότερο παθιασμένες και άγριες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Η Βραζιλία, κρατάει στα χέρια της, εν μέρει, το μέλλον της Albiceleste και τις πιθανότητές της να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Χιλή, τρίτη στην ζώνη της Νότιας Αμερικής. Η Αργεντινή του Χόρχε Σαμπάολι, εκτός από τη δική της -απαραίτητη- νίκη επί του Ισημερινού, χρειάζεται μια νίκη της Βραζιλίας, για να μην αγωνιστεί στα play-off εναντίον της Νέας Ζηλανδίας.

Η πιθανότητα μίας …έμμεσης βοήθειας στην μεγάλη αντίπαλο, πυροδότησε μία ασυνήθιστη εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την ισοπαλία της Αργεντινής με το Περού: τα hashtag #EntregaBrasil και #EntregaProChile έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στο Twitter στη Βραζιλία όλο το Σαββατοκύριακο, με χιλιάδες οπαδούς να ζητούν από την εθνική τους να χάσει από τη Χιλή, προκειμένου να μείνει εκτός Μουντιάλ, η Αργεντινή.

Πολλοί υπενθύμισαν το 6-0 εναντίον του Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, άλλοι το «χέρι του Θεού» και τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των tweets σχετίζονται με την συντριβή (1-7) από την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014. Πολλοί Βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν ότι χιλιάδες Αργεντινοί βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Selecao.

Ετικέτες