Γιατί οι ερασιτέχνες δρομείς πρέπει να σκέφτονται σαν πρωταθλητές;

Γιατί οι ερασιτέχνες δρομείς πρέπει να σκέφτονται σαν πρωταθλητές;

Μπορεί όλοι μας να έχουμε κάποια αθλητικά πρότυπα, όμως ο θαυμασμός μας δεν πρέπει να προκύπτει μόνο για τα σωματικά τους προτερήματα, αλλά για την πνευματική τους κατάσταση. Γιατί όλα είναι στο μυαλό.

Μάλιστα, η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει και από έρευνες που δείχνουν ότι όταν κάποιος έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, τότε μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές του επιδόσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε, αλλά και να δημιουργήσετε νοοτροπία πρωταθλητή ακόμα και στην καθημερινότητά σας.

1. Πάντα να σκέφτεστε την επιτυχία

Για να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε έναν αγώνα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι θέλετε να κάνετε σε αυτόν. Να σκέφτεστε το ιδανικό σενάριο για την εξέλιξή του, συνδυάζοντάς το με διάφορες θετικές εικόνες.

2. Θετική σκέψη

Το μυαλό πρέπει να είναι «καθαρό» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, χωρίς αρνητικές σκέψεις. Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά δεν χρειάζεται πανικός. Να έχετε καλή ψυχολογία.

3. Μυαλό και σώμα πρέπει να είναι ένα

Οταν το μυαλό βρίσκεται αλλού, πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να καταφέρετε κάτι. Πρέπει να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, προκειμένου να βλέπετε τα λάθη σας και να βελτιώνεστε διαρκώς.

4. Δεν χρειάζεται πανικός

Πολλοί λένε ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δεν χρειάζεται να φέρνετε την καταστροφή. Κρατήστε το δημιουργικό άγχος, προκειμένου να μπορέσετε να παρουσιάσετε βελτίωση.

6. Η συγκέντρωση φέρνει την τελειότητα

Η σωστή πνευματική κατάσταση θα σας βοηθήσετε να ελέγξετε το εαυτό σας και στο σωματικό του κομμάτι. Η σχέση ποιότητας και έντασης θα σας κάνει να είστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε περίπτωση που κάποιο από τα δύο είναι σε χαμηλότερο επίπεδο, τότε τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.

7. Να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας

Εαν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, καλύτερα να καθίσετε σπίτι. Ερευνες έχουν δείξει ότι όταν η αυτοπεποίθηση είναι σε υψηλά επίπεδα, τότε αυξάνεται και η παραγωγή τεστοστερόνης, αλλά και η αίσθηση δύναμης και αντοχής.

8. Ελέγξετε την πρόοδό σας

Η προπόνηση φέρνει βελτίωση, την οποία μπορείτε να δείτε μετά από κάθε προπόνηση, κάνοντας στον εαυτό σας τις εξής τρεις ερωτήσεις:

α) Τι καλό έκανα;

β) Τι χρειάζεται να βελτιώσω;

γ) Τι πρέπει να αλλάξω για να γίνω καλύτερος;

Ο παραπάνω έλεγχος θα σας φτιάξει την ψυχολογία βλέποντας την βελτίωσή σας, ενώ θα σας σκληραγωγήσει στην προσπάθεια για βελτίωση των αδυναμιών σας.

9. Να έχετε «επιλεκτική αμνησία»

Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, θα πρέπει να κρατάτε τα απολύτως απαραίτητα. Τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες. Οι κορυφαίοι δρομείς έχουν μία «επιλεκτική αμνησία», η οποία τους βοηθά να γίνουν καλύτεροι.

Πηγή: Runnfun

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter