Γιατί οι μετεωρολόγοι επέλεξαν το… κακόηχο και σπάνιο όνομα «Γηρυόνης» για τη νέα σφοδρή κακοκαιρία

Γιατί οι μετεωρολόγοι επέλεξαν το… κακόηχο και σπάνιο όνομα «Γηρυόνης» για τη νέα σφοδρή κακοκαιρία

Η νέα κακοκαιρία «Γηρυόνης» ετοιμάζει να κάνει την εμφάνισή της από το απόγευμα της Κυριακής με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο καιρού. 

Γιατί όμως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε αυτό το “περίεργο” και ασφαλώς πολύ σπάνιο όνομα; Σύμφωνα με το meteo.gr, που “βαφτίζει” και τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που πλήττουν την Ελλάδα, στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.

Ένα πλάσμα κακόμορφο που με τις “κραυγές του” προκαλεί άσχημα συναισθήματα ή και δέος, είναι φαίνεται για τους μετεωρολόγους ό,τι πρέπει για να περιγράψει την νέα ισχυρή κακοκαιρία που θα πλήξει από αύριο και σταδιακά όλη τη χώρα.

Οπότε όλοι μας πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και να μην υπάρξοιυν ανθρώπινες απώλειες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter