Γιατί όχι και κούρεμα με την «ψιλή»;

Γιατί όχι και κούρεμα με την «ψιλή»;

Πείτε μου μία μεταρρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγάπη, με πρόνοια, με διάλογο, με στόχο την πρόληψη ενός φαινομένου και όχι την καταστολή του. Γιατί τα μέτρα κατά της σχολικής βίας, ένα τόσο σοβαρό και σύνθετο θέμα που αγγίζει όλη – στην κυριολεξία – την κοινωνία, να αποτελούν εξαίρεση;

*** «Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία» είχε πει το 2017 στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πού να ξέραμε ότι το επικό εκείνο σαρδάμ θα ήταν τελικά και το δόγμα της διακυβέρνησής του; Επανέφερε λοιπόν την 5ήμερη αποβολή, θα θεσπιστεί ένας κανονισμός που αν δεν τον υπογράψουν οι γονείς, τότε το παιδί δεν θα έχει δικαίωμα παρακολούθησης των μαθημάτων και το κόστος των ζημιών θα τις επωμίζεται πλέον η οικογένεια του παιδιού που τις προκάλεσε.
Τέλεια, το πρόβλημα λύθηκε, πάμε παρακάτω.

*** Έφτιαξαν και ένα συγκινητικό βίντεο που δείχνει μαθητές να κάνουν μπούλινγκ σε άλλους μαθητές, το οποίο έγινε viral από τους ψηφοφόρους του 41%. Μόνο που στο βίντεο δεν συμμετείχαν καθηγητές / δάσκαλοι. Πού ήταν; Έπαιζαν candy crash; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για να μην συμβαίνουν φαινόμενα βίας εντός του σχολείου; Οι καθηγητές. Εκπαιδεύτηκαν από κάποιον φορέα ή οργανισμό; Όχι. Οι ψυχολόγοι που ήταν στο βίντεο; Σε άλλο σχολείο; Λογικό, αφού ένας ψυχολόγος αναλαμβάνει πέντε σχολεία; Με ποια υπόθεση να πρωτοασχοληθεί; Οι γονείς; Πού ήταν οι γονείς; Ενημερώθηκαν για το περιστατικό; Συμμετείχαν σε κλειστούς κύκλους / συνεδρίες, ώστε να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν το παιδί τους; Όχι. Το σχολείο; Το σχολείο εκπέμπει θετικά μηνύματα ή τα παιδιά αντικρίζουν μόνο σάπιο μπετό στο προαύλιο και καθηγητές που ενδεχομένως δεν έχουν καμία απολύτως όρεξη να διδάξουν; Ο Σύλλογος Γονέων κα Κηδεμόνων υπάρχει κάπου σε όλο αυτό; Μπα…

*** Ενώ λοιπόν το «οικοδόμημα» είναι απολύτως σάπιο, ο Μητσοτάκης και το παρεάκι του σκέφτηκαν πώς η λύση στη σχολική βία είναι η 5ήμερη αποβολή ή να πληρώνει ο γονιός τη ζημιά που προκάλεσε ο γιός του ή κόρη του. Μπράβο, όχι μπράβο.
Καμία πρόληψη από τους «Άριστους», κανένας διάλογος.
Μόνο αυταρχισμός και τιμωρία.

*** «Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου που το κόμμα της χρωστά 450 εκατ. ευρώ, αλλά συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Όλο αυτό που ζούμε είναι παράνοια.

*** Αμ η άλλη, η Νίκη Κεραμώς που όταν ήταν υπουργός Παιδείας δεν ήξερε τι ποσοστό του Προϋπολογισμού αφορά στην Παιδεία, τώρα δεν ξέρει ποιοι ακριβώς από τους «17άρηδες ψηφίζουν για πρώτη φορά. Η αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών νόμιζε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν κλείσει τα 17 έτη, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να ψηφίσουν και οι γεννηθέντες το 2007.

*** Μπράβο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που πήγαν έξω από το ευρωκοινοβούλιο για τη συγκάλυψη που επιχειρείται στην υπόθεση των Τεμπών. Εντός των συνόρων δεν υπάρχει σωτηρία.

*** Για τη Γεωργία Αδειλίνη που δεν είχε απαντήσει τόσο καιρό στα όσα κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανού ότι της είπε περί Εκκλησίας, αλλά ντύθηκε για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών και να τοποθετηθεί σχετικά σε φιλικό περιβάλλον, δεν θα πω κάτι.
Θα την κρίνει η ιστορία.

*** Ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είχε φανεί πάντως ότι στήριζε το κυβερνών κόμμα. Νόμιζα ότι ψήφισε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

*** Κόβουν το 50% της σύνταξης χηρείας που λάμβανε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ επειδή, σύμφωνα με την ίδια, ο θάνατός του «μεταφράστηκε» ως εργατικό ατύχημα κι όχι ως έγκλημα κατά την ιδιότητα του. «Ο Γιώργος σκοτώθηκε μισή ώρα μετά τη δουλειά του και ο ΕΦΚΑ το αντιλαμβάνεται ως εργατικό ατύχημα. Είναι θλιβερό και λυπητερό», κατήγγειλε η Στάθα Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ.
Είδατε, που τελικά ήταν ακόμα πιο βαθιά ο πάτος του βαρελιού της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter