Γιατί τα 500ευρα δεν είναι πετσετάκια

Γιατί τα 500ευρα δεν είναι πετσετάκια

Την εποχή που έγινε σουξέ το τραγούδι «γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τριγυρνούσε ως δήμαρχος στην Αθήνα, πάντα με τη συνοδεία ενός φωτογράφου που απαθανάτιζε τις χειραψίες και αυτό το χαμόγελο «προς πάσα κατεύθυνση».

Ανέμελες στιγμές με φόντο σιντριβάνια και κολονάκια που έμελλε να αντιγράψει και να κάνει update ο Κώστας Μπακογιάννης με τους δικούς του περιπάτους.

Αυτό το χαμόγελο του Δημήτρη Αβραμόπουλου φαίνεται ότι μάγεψε τους εισαγγελείς, οι οποίοι ακύρωσαν τις διαδικασίες της έρευνας που συνήθως χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος και αναφώνησαν ομοφώνως «αθώος».

Πώς να εξηγηθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, ενώ βρέθηκαν (ανάμεσα στα υπόλοιπα αδιευκρίνιστα 900.000 ευρώ) και 100.000 ευρώ που κατατέθηκαν από την πεθερά του πρώην υπουργού, με τρόπο που στα εγχειρίδια της εισαγγελίας περιγράφεται ως «ο ορισμός πιθανής εισαγωγής μαύρου χρήματος στο τραπεζικό σύστημα», δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ρώτησαν. Η συμπαθής πεθερά ούτε σουτζουκάκια έκανε ούτε εσπρεσάκι ετοίμασε στον αγαπημένο γαμπρό.

Πήγε ως την τράπεζα με 200 πεντακοσάευρα στη Luis Vuitton της (αν ήταν κάποια καλύτερη μάρκα, ας με συγχωρήσει), τα άπλωσε στο γκισέ και ζήτησε να κατατεθούν στον λογαριασμό του Αβραμόπουλου. Εκατό χιλιάδες, ζεστά και μοβ. Δεν έπρεπε ο εισαγγελέας να ψάξει αν είναι και… μαύρα;

Πού τα βρήκε η συμπαθής πεθερά με ετήσιο εισόδημα της τάξης των 15.000 ευρώ; Και άντε τα βρήκε, ήταν και συλλογή από πεντακοσάευρα σαν να ήταν προίκα πετσετάκια; Οι εισαγγελείς δεν ρώτησαν ούτε την πεθερά ούτε κάποια συμπεθέρα ούτε φυσικά τον Αβραμόπουλο.

Και τι λέει έστω εκ των υστέρων ο Αβραμόπουλος; Λέει ότι «η Δικαιοσύνη μίλησε».

Αν μίλησε, λέει; Κραύγασε «σας κοροϊδεύουμε».

quiz

Με ποια εταιρεία δημοσκοπήσεων τα έχει βάλει ο Μητσοτάκης και έχει δώσει εντολή να μην πάρει δουλειά από το δημόσιο γιατί του δίνει σφοδρή πτώση στη Β΄ Αθήνας;

Σάκης ο ατυχήσας

Για να μην έχετε απορίες που δεν πρέπει, ο Σάκης ή Αθανάσιος Παπαδόπουλος είναι κάποιος κύριος που έχει εκλεγεί βουλευτής Τρικάλων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο κύριος Σάκης θα μπορούσε να είναι από αυτούς που ανταποκρίνονται σε όσα έχει πει ο Αντι Γουόρχολ για το πεντάλεπτο της δημοσιότητας που εκ των πραγμάτων κάνει όλους μας κάποια στιγμή διάσημους.

Ο εν λόγω βουλευτής έχει κατά καιρούς πολλαπλασιάσει τον χρόνο παραγόμενου και πρόσκαιρου ενδιαφέροντος κάνοντας προκλητικές δηλώσεις, στον αντίποδα όσων λέει το κόμμα του.

Τη βδομάδα που πέρασε θα μπορούσε να είχε κερδίσει πολύ περισσότερα αν δεν γινόταν θύμα μιας συνωμοσίας. Θα έβλεπε τον εαυτό του πρωτοσέλιδο, πιθανόν κάτω από φράσεις «γενναίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε έξω από τα δόντια», «ο άνθρωπος της αλήθειας» και άλλα τέτοια, αλλά ατύχησε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο Σάκης Παπαδόπουλος ενημέρωσε στα μουλωχτά το προεδρείο, μέσω προσωπικής επαφής, ότι επιθυμεί να μιλήσει, πράγμα το οποίο δεν είχε γνωστοποιήσει όπως συνηθίζεται.

Πήρε λοιπόν τον λόγο και είπε ευθαρσώς ότι η αρχειοθέτηση των δικογραφιών για τον Αδωνη και τον Αβραμόπουλο είναι σεβαστή και ότι ήταν από αυτούς που πίστευαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Θάνος Πλεύρης για να τον επιβραβεύσει, ενώ η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ ετοίμασε μέσα σε λίγα λεπτά βίντεο με τα λεγόμενά του. Τα τηλέφωνα των καναλιών πήραν φωτιά και μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων έφυγαν για απευθείας συνδέσεις.

Ο Σάκης κατέβηκε από το βήμα και έψαξε για τα σχετικά δημοσιεύματα στα σάιτ, αλλά ανακάλυψε ότι τα λεγόμενά του είχαν εξαφανιστεί. Τόση έκθεση χωρίς αποτέλεσμα; Τι είχε γίνει; Μάταια αναζητούσε στο βλέμμα του Πλεύρη μια κάποια απάντηση.

Λίγο μετά έβγαλε ανακοίνωση ότι παρερμηνεύτηκαν όσα είπε. Τον πίστεψαν όλοι, όπως και ότι αν έπαιζε ανάποδα το βίντεο, θα ακουγόταν επίκληση στον Σατανά.

Πηγή από την Κουμουνδούρου μου αποκάλυψε ότι μετά τις δηλώσεις στελέχη και βουλευτές του κόμματος αντέδρασαν και κυρίως από τα Τρίκαλα ζήτησαν τη διαγραφή του.

Η κινητικότητα, η οποία ήταν έντονη, εκτιμήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ως πιθανότητα να διαγραφεί ο Σάκης, αποδίδοντας στον Τσίπρα το προφίλ του ηγέτη με φόντο το σκάνδαλο της Novartis.

Η στάθμιση δηλαδή έβγαζε νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι δόθηκε εντολή στα κανάλια να ματαιώσουν τις ζωντανές συνδέσεις και στα σάιτ να υποβαθμίσουν την είδηση.

Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν τον διέγραψε ο Τσίπρας;

Από την Κουμουνδούρου πάλι μου είπαν «για τον ίδιο λόγο που δεν θα τον δίκαζε κάποιο δικαστήριο».

Τικ – τακ

Μεγάλη εντύπωση και εσωκομματικό θόρυβο προκάλεσε η αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επειδή διέρρευσε βίντεο στο οποίο ομολογούσε μαζί με τον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα μεθόδους εξαγοράς που χρησιμοποιήθηκαν. Ο θόρυβος έγινε γιατί αφενός ο Λιβανός δεν είπε κάτι άγνωστο στον χώρο των πολιτευτών της ΝΔ (πόσο μάλλον που όσα αναφέρθηκαν αφορούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή), αφετέρου ο Σπήλιος είναι πολύ καλός φίλος του Μητσοτάκη.

Το μήνυμα Μητσοτάκη δεν ήταν προς το ευρύ κοινό της ΝΔ, το οποίο δεν σκανδαλίζεται και τόσο με τα ρουσφέτια ως κομματική κουλτούρα. Οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι ήταν προκαταβολικό μήνυμα προς Σαμαρά. «Αφού τρώω τους δικούς μου, μην τολμήσεις και πεις κουβέντα για τους δικούς σου». Τώρα ποιους σαμαρικούς θα φάει ο Μητσοτάκης είναι άγνωστο. Στο Μαξίμου επιμένουν ότι ήρθε η ώρα του Αδωνη. Εχει γίνει πολύ τοξικός, αναγκάζοντας το κόμμα και τον Μητσοτάκη να απολογούνται συνεχώς για τη Novartis. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει η πεποίθηση στον κόσμο ότι η ΝΔ συγκαλύπτει το σκάνδαλο. Αλλού λοιπόν κίνησαν και αλλού η ζωή τούς πάει.

Την άποψη Κύρτσου ότι η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα στην Ευρώπη με τις διώξεις δημοσιογράφων ενστερνίζονται πλέον πολλοί, ακόμη και στο Μαξίμου. Φοβούνται μάλιστα μπλοκάρισμα ευρωπαϊκών κονδυλίων γιατί η κυβέρνηση δεν σέβεται ελευθερίες.

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι «μονάδες» παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Τον Μητσοτάκη ωστόσο τον ενδιαφέρει ότι κομμάτι της ΕΥΠ έχει αυτονομηθεί και δίνει πληροφορίες σε εκδότη – επιχειρηματία εν αγνοία του. Οχι άμεσα, αλλά στα pets του.

Το μπούλινγκ στον Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόλμησε να πει στη Βουλή ότι η ερευνητική δημοσιογραφία δεν πρέπει να διώκεται, ακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα στη δική του τοποθέτηση.

Αν έλεγε το αντίθετο, θα είχαμε θέμα δημοκρατικής τάξης για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Τον λόγο πήρε η κυρία Νάντια – μαζί σου, Λοβέρδο Ανδρέα, για μια ΝΔ νέα– Γιαννακοπούλου, η οποία επιχείρησε να ανακόψει τη ροή της συζήτησης και κυρίως τις εντυπώσεις από τη σύμπραξη του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα δημοκρατίας.

Σε μερικές ώρες τα σάιτ γέμισαν με θέμα non paper που εμφάνιζε τον Νίκο Ανδρουλάκη να τραβάει το αυτί του Κατρίνη για τη στάση του. Μέχρι που επικοινώνησε το γραφείο του προέδρου του ΚΙΝΑΛ με το Documento και διέψευσε ότι υπήρξε επικοινωνία και μάλιστα επικριτική προς τον Μιχάλη Κατρίνη.

Οπερ μεθερμηνευόμενο, ο πρόεδρος επικροτεί τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ. Αλίμονο αν δεν συνηγορούσε.

Το γιατί επικοινώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με το Documento για να αποκαταστήσει την αλήθεια δεν σχετίζεται μόνο με την ανάγκη που ένιωσε να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Ο Ανδρουλάκης έχει καταλάβει ότι οι λοβερδικοί στο ΚΙΝΑΛ, με κύριους εκφραστές τη Γιαννακοπούλου και τον γιατρό εκ Ρουμανίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, επιχειρούν να δημιουργήσουν μια τοξική γραμμή που θα διαχωρίζει τον Ανδρουλάκη από την τρέχουσα πολιτική.

Βασικό στοιχείο του σχεδίου είναι να του κάνουν προκαταβολικά μπούλινγκ και να προκαταλάβουν τη θέση του ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας οι ίδιοι τις θέσεις τους ως θέση ΚΙΝΑΛ.

Το σχέδιο μόνωσης φαίνεται ότι επιχειρεί να το σπάσει ο Ανδρουλάκης. Γι’ αυτό δεν άφησε να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter