Γιατί το ethereum δύσκολα θα ξεπεράσει το bitcoin

Γιατί το ethereum δύσκολα θα ξεπεράσει το bitcoin

Για όσους προσπαθούν να κοιτάξουν κάτω από το παγόβουνο των κρυπτονομισμάτων, ένα ερώτημα κυριαρχεί… Μπορεί o νούμερο 2 να σκοτώσει τον βασιλιά; Με άλλα λόγια μπορεί το ethereum να ξεπεράσει το bitcoin;

Αν το δούμε από άποψη μεγεθών σίγουρα η ψαλίδα είναι τεράστια… Άλλωστε το bitcoin προσπαθεί να ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ ενώ το ethereum από την πλευρά του παλεύει να προσεγγίσει τα 1.500 ευρώ… Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για τον Νο2 της αγοράς κρυπτονομισμάτων αφού οι πορείες και των δύο μπορεί να είναι εκρηκτικά ανοδικές (μέσα σε 12 μήνες το bitcoin είδε αύξηση της αξίας του κατά 300% και το ethereum κατά 521%) αλλά ωστόσο είναι παράλληλες και έχουν υιοθετήσει διαφορετικούς στρατηγικούς στόχους οι οποίοι αποτελούν το καύσιμο για την εκρηκτική άνοδο και των δυο…

Εμπιστοσύνη στο ΕΤΗ για μεταφορά χρημάτων

Ακριβώς κάτω από την κορυφή του παγόβουνου του κόσμου της κρυπτογράφησης τα πράγματα έχουν φουντώσει υπέρ του ethereum… Από τη μία το ethereum 2.0 γεφύρωσε το υπερμεγέθες πρόβλημα που είχαν πολλοί προγραμματιστές που χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία του για τις εφαρμογές τους (δηλαδή τις αυξομειώσεις της τιμής του) από την άλλη τα έξυπνα συμβόλαια της αλυσίδας ethereum έχουν συντελέσει ώστε να έχει αναστραφεί υπέρ του ethereum η προσαρμοσμένη μεταφορά αξίας. Πράγματι ο πάροχος μετρήσεων on-chain ανέφερε ότι η προσαρμοσμένη αξία μεταφοράς της Ethereum έφτασε τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια στις 4 Φεβρουαρίου. Είναι το υψηλότερο επίπεδο που έφτασε ποτέ, προσθέτοντας ότι αυτό οφειλόταν σε τεράστια αύξηση του ποσού που μεταφέρθηκε από έξυπνα συμβόλαια. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η on-chain εάν συμπεριληφθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στην ETH, τότε το Ethereum βρίσκεται πολύ μπροστά από το Bitcoin όσον αφορά τη μεταφορά αξίας, εδραιώνεται ως το μεγαλύτερο δίκτυο εμπιστοσύνης διακανονισμού χρημάτων στον κόσμο.

Κερδίζουν οι miners

Ολο αυτό δίνει βέβαια χαρά σε όσους δανείζουν τις μηχανές εξόρυξης που χρησιμοποιούνται στο block chain του Εthereum με αντάλλαγμα κρυπτονομίσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από την εξόρυξη Ethereum έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών τη πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αγγίζοντας το όριο των 55 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο μία μέρα, ενώ οι miners (ανθρακωρύχοι) έφτασαν να κερδίσουν ακόμη και 3,74 εκατομμύρια δολάρια σε μία ώρα!

Bitcoin αντί για χρυσό

Όλα αυτά, περί έξυπνων συμβολαίων, DEFI και εφαρμογών ελάχιστα αφορούνή καλύτερα δεν πτοούν το bitcoin. Η πορεία του κορυφαίου κρυπτονομίσματος στον κόσμο είναι τέτοια που δεν βλέπει ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα αλλά με το βασιλιά της διαχρονικής αποταμίευσης, την αυτού μεγαλειότητα τον χρυσό… “Ο ανταγωνισμός του Bitcoin με το χρυσό έχει ήδη ξεκινήσει στο μυαλό μας”, έγραψαν σχετικά οι εμπειρογνώμονες της JPMorgan και συνέχισαν: «…Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο μεγάλη είναι η χρηματοοικονομική επένδυση σε χρυσό, η μικρή ποσότητα χρυσού προς αποταμίευση συνεπάγεται μεγάλη ανοδική πορεία για το Bitcoin μακροπρόθεσμα». Μέσα σ’ αυτή τη φράση περικλείεται το τι συμβαίνει στο παγκόσμιο χάρτη των χρηματαγορών… Το γεγονός ωστόσο είναι ένα από το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες …κόβουν χρήμα για να στηρίξουν τις οικονομίες τους. Αυτό σημαίνει μεσομακροπρόθεσμα πληθωρισμός… Αυτό απομακρύνει τους επενδυτές από τις παραδοασικές επενδύσεις σε μετοχές και νομίσματα (δολάριο, ευρώ κλπ) με την τάση της επένδυσης να πηγαίνει σε ασφαλείς προορισμούς όπως ο χρυσός και λίαν προσφάτως το bitcoin….  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter