Γιατί το καλοκαίρι είναι εξαιρετική εποχή για να ξεκινήσεις το τρέξιμο;

Γιατί το καλοκαίρι είναι εξαιρετική εποχή για να ξεκινήσεις το τρέξιμο;

Είτε είσαι αρχάριος, είτε ξεκινάς και πάλι το παλιό σου χόμπι, είτε ανεβάζεις το επίπεδο της προπόνησής σου, τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσεις τη δύναμη του καλοκαιριού.

Δουλειά και στη δύναμη

Το καλοκαίρι, που συνήθως μειώνεις τα χιλιόμετρα, είναι ιδανική εποχή για να ελέγξεις πιθανές ανισορροπίες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πήγαινε στο γυμναστήριο ή στο πάρκο και γύμνασε τα αδύναμα σημεία σου.

Tip: Δώσε προτεραιότητα στα πόδια και στην ενδυνάμωση των γλουτών, μην ξεχνάς όμως και τις ασκήσεις κορμού.

Περισσότερες ώρες και επιλογές

Είναι το βασικό πρόβλημα του χειμώνα. Αν τρέχεις μόνη σου, αποκλείεις τις πολύ πρωινές και πολύ απογευματινές ώρες, αφού δεν έχει αρκετό φως και δεν είναι ασφαλές. Το καλοκαίρι έχεις περισσότερες ώρες μέρας και σχεδόν σίγουρα καλό καιρό. Μπορείς να… χωρέσεις ένα τρέξιμο πριν τη δουλειά ή το απόγευμα, ενώ αυξάνεις και τη σύνθεση της βιταμίνης D χωρίς να καίγεσαι στο μεσημεριανό ήλιο.

Tip: Βγες για ένα χαλαρό τρέξιμο 30 λεπτά πριν πας στο γραφείο και δες πώς θα επηρεάσει τη μέρα σου.

Πάρε τα… βουνά

Πολλοί το κάνουν όλο το χρόνο, αλλά για τους περισσότερους δεν είναι εύκολο το χειμώνα να τρέχουμε σε ορεινά μονοπάτια. Το καλοκαίρι, όμως, ο καιρός και η διάθεσή μας να βγαίνουμε έξω αλλάζουν τα πράγματα. Είναι εξαιρετική προπόνηση: Το βουνό απαιτεί αντοχή και δύναμη, το ανισόπεδο έδαφος δουλεύει περισσότερους μυς για να σε σταθεροποιήσουν και ο κορμός σου θα δυναμώσει.

Tip: Οργάνωσε μια διαδρομή μαζί με παρέα στην πόλη ή τις διακοπές σου

Ανέβασε ταχύτητα

Παραδοσιακά, ο χειμώνας είναι η εποχή που οι δρομείς ασχολούνται με την αντοχή τους, με προπονήσεις για τον ημιμαραθώνιο ή τον κλασικό μαραθώνιο. Γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι ιδανικό για να δουλέψεις την ταχύτητά σου. Κάνε μικρές γρήγορες προπονήσεις, με λιγότερα χιλιόμετρα και περισσότερη ένταση.

Tip: Βάλε στην προπόνησή σου διαλειμματικά προγράμματα μία φορά την εβδομάδα. Ένα απλό πρόγραμμα όπως 8Χ2 λεπτά γρήγορο τρέξιμο και 1 λεπτό ξεκούραση είναι ιδανικό.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter