Γιατί «τρίζουν» τα γόνατά σου και πότε πρέπει να ανησυχείς;

Γιατί «τρίζουν» τα γόνατά σου και πότε πρέπει να ανησυχείς;

Τις περισσότερες φορές, αν ακούτε τα γόνατά σας να τρίζουν, αλλά δεν έχετε κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων, των διατάσεων ή ακόμα και του τρεξίματος, τότε είναι μόνο τριγμοί που δημιουργούνται από φυσαλίδες αερίων που εκρήγνυνται.

Αυτό υποστηρίζει ο Tony Gentilcore, ο οποίος είναι πιστοποιημένος ειδικός σε θέματα δύναμης και φυσικής κατάστασης και συνιδρυτής του κέντρου Cressey Sports Performance που βρίσκεται στο Χάντσον της Μασαχουσέτης.

«Κράκ» στο γόνατο και ανησυχία

Ο Gentilcore σημειώνει ότι μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από αέρια (οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο) τα οποία βρίσκονται στο γόνατο.

Ενα άλλο στοιχείο που μπορεί να φαίνεται ανησυχητικό είναι η μετατόπιση κάποιοι τένοντα που επιστρέφει στην θέση του. Σε περίπτωση που δεν συνοδεύονται από ενοχλήσεις δεν είναι κάτι το σοβαρό, με τον Gentilcore να εξηγεί τι συμβαίνει:

«Αρκετοί άνθρωποι σπρώχνουν προς τα μπρος τα γόνατά τους, με αποτέλεσμα να τους ασκούν υπερβολική πίεση χωρίς λόγο. Αυτό με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει χόνδρο, με το χειρότερο σενάριο είναι να υπάρξει ρήξη μηνίσκου.

Σε περίπτωση που σας πονάνε τα γόνατά σας καλό θα είναι να επισπευτείτε έναν γιατρό. Μπορεί να σας πει να τα ξεκουράσετε για μερικές εβδομάδες, προκειμένου να υποχωρήσει κάποιο πρήξιμο που μπορεί να υπάρχει.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter