Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»:  To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση του εγγράφου που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, στο οποίο δίνεται οδηγία στο προσωπικό να είναι σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Conference League εξυπηρετώντας «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους «VIP» του «Μεγάλη Βρετάνια» και του «Grand Hyatt».

Προκλητικός ο Άδωνης Γεωργιάδης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στον κ. Παπανικολάου – που έβγαλε στο φως το έγγραφο- πως είναι «υποχρεωτική δέσμευση», ενώ φαίνεται να ζητάει και τα ρέστα για τις εύλογες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, με τον ίδιο να τις χαρακτηρίζει «λαϊκίστικες και υποκριτικές».

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από τη μεριά των νοσοκομειακών γιατρών για αυτή την άθλια ταξική απόφαση της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Κontra ο Γ. Φιορεντίνος πρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό τόνισε μεταξύ άλλων:

«To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί ολοένα και περισσότερο το σύστημα υγείας με τους ασθενείς να βλέπουνε με τα κιάλια τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας αλλά την ίδια στιγμή που ένας εργαζόμενος ένα συνταξιούχος ένας κοινός άνθρωπος θα κληθεί να έχει πολύ ωραία αναμονή και πολεμικές συνθήκες ενός μεγάλου νοσοκομείου… ενώ εάν είσαι πλούσιος και VIP οπαδός του Conference Cup και μένεις σε ένα ξενοδοχείο όπως το Μεγάλη Βρετάνια… ο Ευαγγελισμός σου προσφέρει τριήμερη 24ωτρη ετοιμότητα για σένα και τις δικές σου ανάγκες».

Από την πλευρά του ο Π. Παπανικολάου, μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τόνισε:

Κατά την προσφιλή του τακτική ο κ. Γεωργιάδης διαστρεβλώνει τα πράγματα για να πεί ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε κλπ… η ουσία του εγγράφου είναι ότι δε λέει πουθενά για νοσοκομείο αναφοράς .. το έγγραφο λέει ότι συγκεκριμένοι και όχι όλοι οι φίλαθλοι που θα μένουν σε τρία συγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα είναι vip θα εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων.

Ταξική διαχείριση των δομών υγείας

πό τη μεριά της, η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού μιλά για “εξόφθαλμα ταξική διαχείριση των δομών υγείας”.

Μεταξύ άλλων τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιός πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ. Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιός έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας.  Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Επίσης καλά θα κάνουν να σταματήσουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στα κάθε λογής ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι μια σκληρά ταξική πολιτική. Αφήνει κυριολεκτικά εκατομμύρια κόσμου με μηδαμινή πρόσβαση στην υγεία, μετατρέπει το αγαθό αυτό σε εμπόρευμα και το προσφέρει απλόχερα στα αρπαχτικά του καπιταλισμού και τους φίλους τους.

Διεκδικούμε να παρθεί πίσω αυτό το κατάπτυστο έγγραφο. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αυξήσεις και να σταματήσουν όλων των ειδών οι παρεμβάσεις της διοίκησης στο έργο μας.

Την απάντηση σε όλα αυτά τη δίνουμε καθημερινά με τις υπηρεσίες μας για την υγεία του λαού και με τους αγώνες μας για ένα Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

Απεργούμε μαζικά την Τρίτη 21 Μάη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.»

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter