Γιατροί Θριάσιου σε Τσίπρα: Τεράστιο πρόβλημα με την κατάργηση των χειρουργείων (Video)

Γιατροί Θριάσιου σε Τσίπρα: Τεράστιο πρόβλημα με την κατάργηση των χειρουργείων (Video)

Τις δραματικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία και την σκληρή μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα νοσηλευτές, γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό στο Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όλοι επεσήμαναν τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως εξήγησαν μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ προ covid ήταν υπεύθυνη για 2 ασθενείς ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για 4 ή και 5 ασθενείς ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.

Το ανησυχητικό όπως τόνισαν είναι ότι καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. «Ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο, άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί» τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Θριασίου.

Οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων». «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη», υπογράμμισαν, τονίζοντας πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική ειδοποιήθηκαν από την από την επόμενη βδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων.

«Οι νοσηλευτές και οι αναισθησιολόγοι πηγαίνουν στις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανοίγουν λόγω covid και δεν έχουμε προσωπικό για τα χειρουργεία» εξήγησε ένας γιατρός στον Αλέξη Τσίπρα. Ως εκ τούτου, σημείωσαν πως αναγκάζονται να αναζητούν άλλα νοσοκομεία για ασθενείς που έχουν ανάγκη για άμεση επέμβαση, όπως ογκολογικά ή άλλα περιστατικά.

«Δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή για τα χειρουργεία που κόβονται και πώς θα χειριζόμαστε τους ασθενείς που δεν μπορούμε να χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν και 2 μήνες. Αναγκαζόμαστε μόνοι μας σαν μονάδες να έρθουμε σε επαφή με άλλους γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία προσπαθώντας να βρούμε λύσεις. Παίρνουμε στο Γενικό Κρατικό, στον Άγιο Σάββα, στο Σισμανόγλειο… Δεν υπάρχουν οδηγίες και σχέδιο» υπογράμμισε.

«Έχω ασθενείς που έχουν καθυστερήσει τα χειρουργεία τους και έχουν επιπλοκές από τις καθυστερήσεις» επεσήμανε άλλος χειρουργός.

Τέλος, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τόνισε ενώ υπάρχουν ελλείψεις δεν προκηρύσσονται θέσεις προσωπικού και ιατρών εκτός ΜΕΘ γιατί υπάρχει σχέδιο συρρίκνωσης μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Στο Θριάσιο ο Αλέξης Τσίπρας: «Μετά το αποτυχημένο lockdown, ξανά δραματική η κατάσταση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter