Γιατροί σε Τσίπρα: Ζούμε έναν πόλεμο, ξέραμε τι θα γίνει και δεν υπήρχε πλάνο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την έλλειψη συντονισμού σε συνθήκες «πολέμου», όπως χαρακτηριστικά είπαν, επεσήμαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

«Δεν υπήρξε συντονισμός, να το ξέρετε αυτό», υπογράμμισε εκπρόσωπος τον γιατρών και εξήγησε: «Σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ότι θέλει. Χρειάζεται ο ηγέτης, χρειάζεται από το υπουργείο Υγείας, από τους επιδημιολόγους, από τους λημωξιολόγους, από τους εντατικολόγους και όλους εκείνους οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη».

Σε ότι αφορά στις υγειονομικές περιφέρειες ανέφερε ότι «από το καλοκαίρι που είχαμε την ύφεση - ξέραμε όμως το τι θα γίνει, υπήρχαν οι προειδοποιήσεις – θα έπρεπε να έχουμε πλάνο 1, πλάνο 2, πλάνο 3, πλάνο 4 και πλάνο 5, που θα πάμε σε νοσοκομείο στη συνέχεια ή θα πάμε σε γήπεδο».

Κατά τη σύσκεψη με στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου και γιατρούς, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τον κίνδυνο που δημιουργεί η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου αλλά και το τεράστιο θέμα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Όπως τόνισαν τα μέλη της διοίκησης το μεγάλο πρόβλημα και στο δικό τους νοσοκομείο είναι η ελλιπής στελέχωση και όχι τα κρεβάτια στην ΜΕΘ.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει η υποστελέχωση όπως είπαν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Νοσοκομείου Σωτηρία όπου όπως είπε η Βουλή χρηματοδότησε την δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από αυτές λειτουργούν μόνο οι 9 λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ακόμα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείο σημείωσαν ότι δεν γίνεται από έναν γιατρό πέντε ημερών να του ζητείται να σηκώνει όλο αυτό το βάρος. Εξέφρασαν παράλληλα την ικανοποίησή τους για το πολυδύναμο των Ιωαννίνων που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Εγκληματική αδράνεια Μητσοτάκη στο ΕΣΥ – Γιατί δεν φέρνουν τη σύμβαση τηλεκπαίδευσης στη Βουλή;

Ένας εκ των νοσηλευτών τόνισε ότι όλα περνάνε από τα επείγοντα και γι’ αυτό προκαλείται τεράστια πίεση όλο το εικοσιτετράωρο: «Μιλάμε για εξάντληση του προσωπικού, νοσηλευτές, γιατροί, καθαρίστριες, μεταφορείς ασθενών, ένας πόλεμος! Δεν υπάρχουν δυνάμεις».

Αναφορικά με τον αριθμό των νοσηλευτών ειπώθηκε ότι «πήραν γιατρούς από άλλα τμήματα, αποδυνάμωσαν άλλα τμήματα, για να βγάλουν τη δουλειά αυτή». Σε αυτό το σημείο χειρουργός γιατρός επισήμανε ότι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι στο 120%», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του οι καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο επόμενο έτος αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν είναι ατύχημα ότι δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν είναι ατύχημα ότι αυτή η κυβέρνηση ξανάρχισε να πηγαίνει σε ιδιώτες στην καθαριότητα και να ενισχύει τα outsourcing, είναι διαφορετική η στρατηγική».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.