Γιατροί του Κόσμου: Έκκληση για βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης

Γιατροί του Κόσμου: Έκκληση για βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης

Έκκληση για βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης απευθύνουν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι Γιατροί του Κόσμου. Συγκεκριμένα οι Γιατροί του Κόσμου «κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ενισχύσουν την ιατρική δράση τους στην Γάζα και τη Δυτική Όχθη, προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν υποστεί τις τραυματικές συνέπειες των συγκρούσεων».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

O παλαιστινιακός λαός υπομένει μια διαρκή στρατιωτική κατοχή και μια συντονισμένη προσπάθεια να του στερήσουν τη γη, τα δικαιώματα, την υγεία και την αξιοπρέπειά του. Με περισσότερους από 600 Παλαιστίνιους να έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής στο τέμενος Al Aqsa στην παλιά πόλη της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Οι Γιατροί του Κόσμου εργάζονται αδιάκοπα στην Παλαιστίνη -τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη- για σειρά ετών. Οι ομάδες της οργάνωσης στο πεδίο παρέχουν απαραίτητη πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε συνεργασία με Παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις και ντόπιο προσωπικό που έχει την δυνατότητα να μετακινείται και να δραστηριοποιείται στα πιο δύσκολα και αποκλεισμένα σημεία, εκεί όπου οι ανάγκη είναι πάντα επιτακτική.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη προσομοιάζει σε μια παρατεταμένη -όσο και ξεχασμένη- επείγουσα, ανθρωπιστική κρίση. Τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν άλυτα σε βάρος της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και της υγείας και της ευημερίας όλων των αμάχων που -όπως πάντα- πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός της Παλαιστίνης χρειάζεται την βοήθεια και την υποστήριξη όλων μας. Είναι όμως ακόμα μια φορά που η βοήθεια και η υποστήριξη όλων μας προς τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας είναι απαραίτητη: όπου υπάρχουν άνθρωποι. Αυτή τη φορά, στην Παλαιστίνη…

Οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ενισχύσουν την ιατρική δράση τους στην Γάζα και τη Δυτική Όχθη, προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν υποστεί τις τραυματικές συνέπειες των συγκρούσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter