Γιατροί του Κόσμου: Σε λειτουργία το κέντρο για τη φροντίδα παιδιών και εφήβων

Γιατροί του Κόσμου: Σε λειτουργία το κέντρο για τη φροντίδα παιδιών και εφήβων

Από τον Ιούλιο του 2019, λειτουργούν κέντρο για την οι «Γιατροί του Κόσμου», ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική φροντίδα παιδιών και εφήβων ευάλωτων πληθυσμών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το κέντρο περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά προγράμματα ενδυνάμωσης, ενισχυτική διδασκαλία ελληνικών -αγγλικών , αγωγή υγείας, ψυχοθεραπευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική γονέων, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγικές δράσεις.

Η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των παιδιών σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων, η ψυχική τους ευεξία και η βελτίωση των εκπαιδευτικών τους δεξιοτήτων, βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Κέντρου Ημέρας « Πειραιώς 33».

Ανοιχτό κέντρο για εφήβους

Στόχος του κέντρου, που φέρνει κοντά τον εθνικό πληθυσμό με τους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς, είναι η διάγνωση και η διαχείριση των μαθησιακών δυσκολιών παιδιών και των εφήβων, καθώς και η πρόληψη της ψυχικής υγείας μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο ενημέρωσης, συνεργασίας και διεπιστημονικής παρέμβασης.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευελπιστούν ότι η λειτουργία του Κέντρου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής , προσφέροντας ίσες ευκαιρίες ένταξης σε ευάλωτους πληθυσμούς και αξιοποιώντας παράλληλα τους διαθέσιμους πόρους της κοινότητας σε μια συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Το Ανοιχτό Κέντρο για παιδιά και εφήβους, που παρέχει επιπροσθέτως και μια μη τυπική εκπαίδευση, όπως ομάδες παραμυθιού και αφήγησης, εργαστήρια κίνησης και χορού και περιβαλλοντική αγωγή και δράση, βρίσκεται στην Πειραιώς 33 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 19.00 κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2103236222-224.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter