Γιατρός Τζωρτζίνας: Νιώθω ήρεμος που άσκησα το χρέος μου – Να είναι το τελευταίο παιδί

Γιατρός Τζωρτζίνας: Νιώθω ήρεμος που άσκησα το χρέος μου – Να είναι το τελευταίο παιδί
Κατάθεση στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μετά από τέσσερις ώρες στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η ήδη προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Ανδρ. Ηλιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας, αφού ο ίδιος μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη, η οποία είχε διακομιστεί εκεί με τετραπληγία και παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της Τζωρτζίνας, ο εντατικολόγος  φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν το παιδί συνοδεία της μητέρας του, ενώ  είχε συστήσει στην ίδια να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που όπως εκείνη υποστήριζε ότι έκανε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρ. Ηλιάδης έδωσε στις αρχές βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου της μικρής.

Εξερχόμενος, ο γιατρός δήλωσε ότι είπε με απόλυτη αλήθεια όσα έπρεπε, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός:

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Νωρίτερα κατά την είσοδό του είπε πως «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εντολή να ανασυρθεί το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας – Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης Πισπιρίγκου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter