Γιόκιτς: Ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Τσάμπερλεϊν και ρεκόρ 52 ετών

Γιόκιτς: Ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Τσάμπερλεϊν και ρεκόρ 52 ετών

O Νίκολα Γιόκιτς έχει αναγκάσει κοινό και κριτικούς να τον χρίσουν ως τον καλύτερο πασέρ που έχει βρεθεί ποτέ στη θέση “5” και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να το επιβεβαιώσει και μέσω της στατιστικής.

Μπορεί να μην εντυπωσίαζει το ευρύ κοινό με τις… όποιες αθλητικές ικανότητες. Μπορεί να μην είναι ο ψηλός που είχαμε όλοι συνηθίσει να βλέπουμε όμως αυτή η μοναδικότητα τον κάνει να ξεχωρίζει, πλέον και μέσα από την “ματιά” της στατιστικής. Συγκεκριμένα, αν η χρονιά τελειώσει όπως έχει, σε συνέχεια των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο Νίκολα Γιόκιτς θα γίνει ο πρώτος σέντερ στην ιστορία του NBA που μετράει πάνω από έξι ασίστ μ.ο. σε τρεις σερί σεζόν!

Ο Σέρβος ξεκίνησε αυτό το μικρό αλλά εντυπωσιακό σερί την σεζόν 2017/18, όταν και μέτρησε 6.1 τελικές πάσες ανά αγώνα. Πέρυσι αυτό το νούμερο ανέβηκε στις 7.3, ενώ φέτος σε 65 αγώνες μετράει 6.9 μέσο όρο, κάτι που τον καθιστά ικανό να σπάσει με άνεση το ρεκόρ ακόμα και αν η αγωνιστική δράση συνεχιστεί κανονικά!

Ο δις All-Star σέντερ θα ξεπεράσει έτσι το ρεκόρ του Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν, το οποίο και έχει ισοφαρίσει. Ο θρύλος των Λέικερς και γενικότερα του ΝΒΑ, έζησε… πολλά χρονιά μπροστά από την εποχή του και κατέγραψε επιδόσεις που σίγουρα θα παραμείνουν αξεπέραστες. Την σεζόν 1966/67, ο Τσέιμπερλεϊν μέτρησε 7.8 ασίστ ανά αγώνα, μαζί με… μόλις 45.5 πόντους και 24.2 ριμπάουντ!

Την αμέσως επόμενη χρονιά δε, είχε μ.ο. 8.6 τελικές πάσες, επίδοση που παραμένει μέχρι σήμερα η κορυφαία που έχει σημειωθεί σε μια σεζόν από σέντερ. Πέραν αυτών όμως, ο θυριώδης ψηλός δεν κατάφερε ποτέ άλλοτε τις έξι ασίστ ανά παιχνίδι, κάτι το οποίο ετοιμάζεται να πράξει ο Γιόκιτς. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του επιτεύγματος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο μόνος σέντερ που έχει καταφέρει ποτέ να τελειώσει έστω και μια σεζόν με τουλάχιστον έξι ασίστ ανά αγώνα, πέραν των προαναφερθέντων, ήταν ο Κέβιν Γκαρνέτ την σεζόν 2002/03 (6.0 μ.ο.)!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter