Γιόκο Όνο, Ρίνγκο Σταρ και Τζεφ Μπρίτζες μαζί στο «Λεωφορείο Τζον Λένον»

Γιόκο Όνο, Ρίνγκο Σταρ και Τζεφ Μπρίτζες μαζί στο «Λεωφορείο Τζον Λένον»

 Το «Λεωφορείο Τζον Λένον» (The John Lennon Educational Tour Bus) επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους νέους στη δεύτερη πατρίδα του θρυλικού ροκ σταρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το λεωφορείο – που χαρακτηρίζεται ως «υπερσύγχρονη κινητή εγκατάσταση παραγωγής που προσφέρει δημιουργικές εμπειρίες σε μαθητές όλων των ηλικιών» – θα περιοδεύει στην πόλη με αφορμή την έναρξη του 5ου ετήσιου Come Together NYC Residency στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το φετινό θέμα είναι ο «ακτιβισμός» και η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τα σκαλιά του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης με ένα «Bed-In» με τους Ρίνγκο Σταρ, Τζεφ Μπρίτζες, τον θρυλικό φωτογράφο των καλλιτεχνών της ροκ, Χένρι Ντιλντζ, τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Κόρεϊ Τζόνσον.

Το «Bed In» ήταν μία διαμαρτυρία του ιδρυτικού μέλους των Beatles, Τζον Λένον και της συζύγου του, Γιόκο Όνο υπέρ της ειρήνης, διάρκειας δύο εβδομάδων.

Μετά τον γάμο του, στις 20 Μαρτίου του 1969, το ζευγάρι αποφάσισε να αξιοποιήσει τη δημοσιότητα και να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πέρασαν το γαμήλιο ταξίδι στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Χίλτον στο Άμστερνταμ στις 25 – 31 Μαρτίου, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι καλώντας τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο καθημερινά να τους υποβάλλουν ερωτήσεις και να τους φωτογραφίσουν.

Η ομάδα που συμμετέχει στο Come Together NYC Residency θέλει να εμπνεύσει μαθητές να αναπτύξουν ακτιβιστική δράση σε ανάμνηση της μη βίαιης διαμαρτυρίας του Τζον Λένον και της συζύγου του, Γιόκο Όνο για να υποστηρίξουν την ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης.

Το «Λεωφορείο Lennon» ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσηλωμένος στην προσέγγιση της νεολαίας μέσω της μουσικής και του βίντεο. Η έδρα του «Lennon Bus» είναι η Νέα Υόρκη, αλλά η αποστολή του οργανισμού υλοποιείται με περιοδείες του λεωφορείου, ενός στούντιο ηχογράφησης και εγγραφής βίντεο σε τροχούς. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων του οργανισμού νέοι συμμετέχουν σε ελεύθερα εργαστήρια παραγωγής τραγουδιών και πολυμέσων, μαθαίνουν πώς να γράφουν πρωτότυπα τραγούδια, τα στάδια της παραγωγής ή να γυρίζουν βίντεο ή ντοκιμαντέρ.

«Ο Τζον θα ήταν πολύ περήφανος αν γνώριζε ότι αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους νέους παντού να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν τις ιδέες τους για ειρήνη. Είμαι τόσο χαρούμενη που γιορτάζω την 21η του χρονιά» αναφέρει η Γιόκο Όνο στην ανακοίνωση.

«Τι υπέροχος τρόπος να έχουμε ειρήνη, αγάπη και μουσική. Ελάτε μαζί για να τιμήσετε τη ζωή του Τζον» προσθέτει ο Ρίνγκο Σταρ, ντράμερ των Beatles.

«Αφυπνιστείτε, ονειρευτείτε πολύ και ελάτε μαζί!» σημειώνει ο ηθοποιός και μουσικός, Τζεφ Μπρίτζες. «Είμαι τόσο υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτό το γεγονός. Με εκπλήσσει να βλέπω τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν ονειρεύονται πολύ και μετατρέπουν αυτά τα όνειρα σε πραγματικότητα. Ο Τζον και η Γιόκο ονειρεύτηκαν πολύ και το “Λεωφορείο Λένον” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα» προσθέτει.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου το λεωφορείο Τζον Λένον θα κάνει στάσεις σε διάφορα σχολεία στη Νέα Υόρκη και μαθητές θα παρακολουθούν νέο πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Come Together» που έχει στόχο να «προσελκύσει τους νέους σε συζητήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες γύρω από θέματα όπως η ειρήνη, η μετανάστευση και ο ακτιβισμός».

Επιπλέον, οι επισκέπτες στο «Lennon Bus» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στα μουσικά προϊόντα, τις τεχνολογίες ήχου και βίντεο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter