Γιώργος Γεραπετρίτης: Λεκέδες και ψέματα

Γιώργος Γεραπετρίτης: Λεκέδες και ψέματα

«Συ ει Πέτρος και επί ταύτη τη πέτρα οικοδοµήσω µου την εκκλησία» είπε κατά το Eυαγγέλιο ο Κύριος στον απόστολό του. Συ ει Γεραπετρίτης και επί ταύτης της γερής πέτρας οικοδοµήσω µου το κράτος αλλά και το παρακράτος, είπε κατά τα τεκµήρια ο Κυριάκος στον δικό του απόστολο. Εναν τύπο που µας συστήθηκε και διαφηµίστηκε ως υπεράνω και κατέληξε τόσο κάτω ώστε να µη διακρίνουµε ανάµεσα σε κοριούς, πράκτορες, επισυνδέσεις και Κοντολέοντες παρά µόνο τη µύτη του. Τεράστια λόγω συνδρόµου Πινόκιο.

∆ιότι αρµόδιος επί του ψεύδους, της παλιοδουλειάς και της πλαστής αριστείας αποδείχτηκε τελικά ο Επικρατείας. Το παραµύθι, πάντα όµως µε καθηγητική εµβρίθεια και ακαδηµαϊκή ευήθεια –όλα κι όλα!–, αποδείχτηκε το µεγάλο του ατού. Οχι µόνο γιατί, αφού λάτρεψε τον ΓΑΠ, κατέληξε να µας δουλεύει µε τα χαρίσµατα του Κυριάκου. Αλλά και γιατί σε όλα τα δύσκολα αυτός αναλάµβανε να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Να απλώνει µε τρυφερότητα τον πέπλο του ψεύδους πάνω από τη γύµνια και τις ενοχές του κυρίου του.

Οσες αναδροµές κι αν κάνεις είναι δύσκολο να βρεις τέτοια έκπτωση, κατάπτωση και τελικώς πτώση ακαδηµαϊκού ανδρός που εκτοξεύτηκε στην πολιτική και ισοπέδωσε τον εαυτό του µε τόσο αισχυντηλό τρόπο. Θυµάστε την υπόθεση µε τον Φουρθιώτη; Που δεν τον ήξερε, αλλά αντάλλασσε µαζί του µηνύµατα συνέργειας και αριστείας; Και τα έβγαζε ένα ένα και µε σαδιστική ικανοποίηση ο ποντικός εκείνος του κίτρινου τυριού, κάνοντας τον καθηγητή ρόµπα;

∆εν, όµως… Γερή πέτρα ο καθηγητής, δεν σπάει µε κάτι τέτοια. Μας προέκυψε και ψεύτης των κοριών. Προσφέρθηκε να ενηµερώσει τον Ανδρουλάκη, άρα ήξερε, ύστερα είπε ότι δεν ήξερε τίποτε, πιο ύστερα ότι θα ήταν παράνοµο να ξέρει και πιο ύστερα απείλησε τον Τσίπρα µε µήνυση γιατί τον ξεµπρόστιασε ως ψεύτη. Στη Βουλή! ∆εν είπε, όπως είπε, ψέµατα στην αρµόδια επιτροπή, απλώς σώπασε όταν οι άλλοι έλεγαν ψέµατα, ενώ ήξερε την αλήθεια.

Αν αναπαριστούσε κάποιος το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου µε ένα πρόσωπο, σίγουρα αυτό το πρόσωπο θα ήταν ο Γεραπετρίτης. Εχει όλα τα χαρίσµατα, µε πρώτο το ψέµα, για να υπερασπίζεται τα καλά και συµφέροντα του εργοδότη του. Με περγαµηνές ακαδηµαϊκές που σηκώνουν συζήτηση, µε ύφος που δεν σηκώνει συζήτηση, µε µια εναλλαγή από καθηγητική εµβρίθεια και απειλητική αυστηρότητα, είναι ο άριστος λακές του Μαξίµου.

Σούζα τα παιδιά της ∆εξιάς µπροστά του. Κανένας δεν τολµά να ανοίξει το στόµα του για τον Γεραπετρίτη, παρά µόνο πίσω από την πλάτη του. Απλώς την κακή του µέρα, που έρχεται για κάθε ψεύτη, οι ατελείς επιτελείς θα απελευθερώσουν τον σαρκασµό τους. Για να επιβεβαιωθεί και για τη γερή πέτρα του Μητσοτάκη το λατινικό: Sic transit gloria mundi (Ετσι παρέρχεται η δόξα του κόσµου)…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter