Γιώργος Γεραπετρίτης: Ωραίο μου πλυντήριο!

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ωραίο μου πλυντήριο!

Μπορεί όπως καυχήθηκε κάποτε στη Βουλή να προέρχεται από την αγορά αλλά τον διακρίνει μια διαχρονική και διακομματική σχέση στοργής με το κράτος. Και με την εξουσία βεβαίως. Στην οποία αναρριχήθηκε ξεκινώντας από τους γυμνασμένους ώμους του Γιώργου Παπανδρέου, για να καταλήξει στο γυμνασμένο τσουλούφι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ως αναρριχητής παντός καιρού δηλαδή, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αναμφίβολα ολυμπιακών προδιαγραφών. Από το ΔΣ του ΟΤΕ στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και στο Μαξίμου επί Γιώργου κι από κει στο επιτελείο που σκάρωνε το πρόγραμμα της ΝΔ και πάλι στο Μαξίμου ως δεξί χέρι του Μητσοτάκη και υπουργός Επικρατείας αυτήν τη φορά δεν το λες και μικρό κατόρθωμα.

Αν όμως η αναρρίχησή του μας έδωσε ένα δείγμα για το πού γράφει την αφοσίωση σε ιδέες και πρόσωπα, η δεύτερη θητεία του στο Μαξίμου κυριολεκτικά απογείωσε την καριέρα του. Αποδείχτηκε ότι ως πλυντήριο κάθε κυβερνητικού λεκέ, καμαριέρα του Μητσοτάκη και μάγειρας του Μαξίμου είναι ανεπανάληπτος. Μπορεί να βγάλει με επιστημονική εμβρίθεια το μαύρο άσπρο, το λάθος σωστό, τη βλακεία εξυπνάδα και την εξαπάτηση ειλικρίνεια. Τον Μητσοτάκη κορυφή της πολιτικής ανιδιοτέλειας και της ηθικής ακεραιότητας. Να πλένει, να ξεπλένει, να σκουπίζει, να σφουγγαρίζει, να εξαφανίζει βρομιές και λεκέδες από την εικόνα του Μωυσή, χωρίς ούτε μια υποψία ηθικού προβληματισμού ή ένοχης συνείδησης, να σκιάζει το φως το αληθινό της δοτής του εξουσίας.

Αυτό είναι λυμένο, δήλωσε στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για το μαγειρεμένο –ίσως από τον ίδιο– και αποδεδειγμένα ψευδές πόθεν έσχες του Κυριάκου, που αποκάλυψε το Documento. Είναι λυμένο! Το έχει λύσει ο Γεραπετρίτης! Oπως είναι λυμένο και οι 13.000 νεκροί, το δράμα των ΜΕΘ, η εργασιακή γαλέρα, η ασυλία στους τραπεζίτες, το αλαλούμ των εμβολίων, οι επιθέσεις στους νέους, η αστυνομία για τους φοιτητές του και πλείστα όσα άλλα που φέρουν τη σφραγίδα του.

Είναι λυμένο, Γιώργος Γεραπετρίτης, μπαμ! Προς μεγάλη χαρά του πρωθυπουργού που στο πρόσωπό του βρήκε έναν συνεργάτη χειρότερο απ’ αυτόν από άποψη ηθικής και αρχών, αλλά ικανό να τον εμφανίζει καλύτερο απ’ όλους. Από άποψη ηθικής και αρχών. Τον Μητσοτάκη!

Ο Γεραπετρίτης συνεχίζει επάξια την παράδοση που θέλει μεταλλαγμένους διανοούμενους να υπηρετούν πιστά, αποτελεσματικά και με παντός είδους αδρή αμοιβή δικτάτορες, αυταρχικούς, ιδεοληπτικούς, διεφθαρμένους ή απλώς ηλίθιους άρχοντες. Επιδέξιοι χειριστές της σκούπας και του σφουγγαρόπανου, με γλώσσα ικανή να γλείψει τα πάντα, διακρίνονται από πλεόνασμα στρεψοδικίας και έλλειμμα αναστολών. Οι ιδέες, η αφοσίωση, η σεμνότητα, μια κάποια συμπάθεια για την ταλαίπωρη κοινωνία είναι για το είδος αυτό μπάζα που εμποδίζουν την άνοδό του. Από την άποψη αυτή, στο πρόσωπό του ο Κυριάκος βρήκε τον καλύτερο καθρέφτη. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου… Ναι, είσαι ο πιο ωραίος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter