Γιώργος Γεραπετρίτης: Πολυεργαλείο με τρεις κεφαλές

Γιώργος Γεραπετρίτης: Πολυεργαλείο με τρεις κεφαλές

Είναι υπουργός Επικρατείας. Αντ’ αυτού του Μητσοτάκη σε όλα τα δύσκολα. Αλλά οι ιδιότητές του αυξάνονται και πληθύνονται σαν τους άρτους της Κανά στο γόνιμο ημίφως του Μαξίμου. Πρώτα πρώτα είναι συνταγματικός αγγειοπλάστης. Πλάθει, ξαναπλάθει, διαπλάθει και αναπλάθει το σύνταγμα ανάλογα με τις ανάγκες της συγκυρίας και του ηγεμόνα. Και το τροπολογεί με αξιοσημείωτη ευρηματικότητα. Με τελευταία επίδοση τις τρεις απανωτές τροπολογίες για να αποκλειστεί το εξάμβλωμα του Κασιδιάρη που επιχειρεί να εμφανιστεί σαν πολιτικό κόμμα, κερδίζοντας πάλι τις καρδιές που πάλλονται όταν ακούνε το όνομα του Χίτλερ αλλά κι εκείνων που δεν φτάνουν ως εκεί αλλά απλώς πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν απόκοσμες δυνάμεις στην υπηρεσία του εξωγήινου Σόρος και του Εβραίου Ιλον Μασκ. Αντισυστημικές!

Είναι επίσης ειδικός στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Με την τεχνογνωσία του αυτή όχι μόνο οδήγησε σε απευθείας μετάδοση τρένο, αλλά απέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι υπεύθυνος για την τραγωδία στα Τέμπη ήταν ο σταθμάρχης. Λίγο αργότερα, συνδυάζοντας τη σιδηροδρομική του ιδιότητα με την πανεπιστημιακή και την πολιτική, απέδειξε ότι για το τραγικό δυστύχημα φταίνε το πολιτικό σύστημα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ λίγο ακόμη πιο αργά έστειλε τον υφυπουργό υφιστάμενό του να δείξει στο πανελλήνιο ότι στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση που δεν υπάρχει. Πράγμα που αποκαλύπτει άλλη μία ιδιότητά του. Αυτή του ταχυδακτυλουργού. Ειδικού να εμφανίζει το ανύπαρκτο και να εξαφανίζει το υπαρκτό. Τις κάθε είδους ευθύνες του Μητσοτάκη, για παράδειγμα.

Δεν είναι γελωτοποιός στην αυλή του Μητσοτάκη, όπως διατείνονται ορισμένοι, ο Γεραπετρίτης. Είναι η γερή πέτρα επί της οποίας ο ρέκτης πρωθυπουργός ακονίζει τη μάχαιρα της πολιτικής του. Είναι ο εγκέφαλος των απορρήτων και τρικέφαλος των υπορρήτων. Τρεις κεφαλές για να σκέφτονται – μία με πηλήκιο χωροφύλακα, μία με σκούφο δημοκρατίας και μία με ημίψηλο αριστείας. Και τρία στόματα για να τρώνε. Και δεν κάνει διακρίσεις ούτε στη σκέψη ούτε στο φαγητό. Μπορεί να αποδείξει ότι είναι συνταγματικώς ορθές και η πόρνη και η παρθένα. Μόνο ο Βαξεβάνης, ή πιο θεσμικά ο Ράμμος, κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου. Και μπορεί επίσης να μασήσει οτιδήποτε. Από την αλήθεια μέχρι ανθρώπους. Με ιδιαίτερη προτίμηση σε όσους ενοχλούν την πέψη του ηγεμόνα.

Με δυο λόγια ο Γεραπετρίτης είναι ο κατάλληλος βεζίρης στην υπηρεσία του κατάλληλου σουλτάνου. Οι δυο τους αποτελούν το αχτύπητο δίδυμο της πολιτικής εξουσίας. Στις εκλογές, όταν είστε πίσω από το παραβάν με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, φέρτε την εικόνα τους στο μυαλό σας. Κοιτάξτε ψηλά για να απολαύσετε τη στιγμή. Και ύστερα περιποιηθείτε τους με βουβή, βαθιά χαιρεκακία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter