Γιώργος Πιτσιλής: Σαλώμη με… πιτσιλιές

Γιώργος Πιτσιλής: Σαλώμη με… πιτσιλιές

«Θεμελιώδης στόχος μας είναι να εδραιώσουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την κοινωνία. Οραμά μας είναι να διορθώσουμε τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας ώστε να λειτουργούμε περισσότερο αποδοτικά και αποτελεσματικά βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, με γνώμονα τόσο την είσπραξη των δημοσίων εσόδων όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων». Αυτή είναι η σεμνή δήλωση του Γιώργου Πιτσιλή που κοσμεί τον επίσημο ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά κόσμον ΑΑΔΕ, της οποίας είναι διοικητής. Και για να είμαστε ειλικρινείς, λέει κάποιες αλήθειες ο άνθρωπος, αρκεί να έχεις το κατάλληλο μάτι για να τις διακρίνεις.

Λειτουργεί, ας πούμε, περισσότερο αποδοτικά και αποτελεσματικά. Και οπωσδήποτε, όπως αποδείχτηκε τελευταία, βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιο αποδοτικός και από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, μπορείς να πεις. Με καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, επίσης. Και πόθεν το κολακευτικό συμπέρασμα για τον δικηγόρο που γεννήθηκε στο Μιζούρι και κρατάει τώρα τη μεζούρα της φορολογικής δικαιοσύνης; Μα από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Documento. Που την ανέλαβε μετά την αποτυχία τόσων και τόσων Ισίδωρων και αντίδωρων ο Πιτσιλής και τον τύλιξε στο άψε γράψε σε μια κόλα χαρτί τον Βαξεβάνη. Να πληρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ. Και να επικρέμαται επί της κεφαλής του η φυλάκιση, αν τυχόν δεν συμμορφωθεί.

Κι έτσι ζούμε πάλι το παράδοξο του Documento. Να τα παίρνουν στο σκάνδαλο Novartis και να πηγαίνει ο Βαξεβάνης για κακούργημα. Να στήνουν το πάρτι των κοριών και να κατηγορείται ο Βαξεβάνης για εγκληματική οργάνωση. Ε τώρα τον πάνε δεμένο γιατί έπαιρνε «μαύρα» – έτσι λέει ο Πιτσιλής. Από ποιον; Από τον Στουρνάρα και την ΕΣΗΕΑ, μεταξύ άλλων. Κι αυτό ακριβώς –ω θεά τύχη!– τη στιγμή που το Documento αποκάλυπτε ότι στην καρδιά της ΑΑΔΕ φώλιαζε μαφία κανονική. Λωποδύτες, εκβιαστές, πολυπλόκαμος μηχανισμός, υπηρέτες του καθεστώτος. Που φρόντιζαν και το Μαξίμου και τις τσέπες τους. Και θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν τους μυρίστηκε ο τόσο αποδοτικός Πιτσιλής. Οπως δεν μυρίστηκε τι γίνεται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή που οργιάζει. Μυρίστηκε όμως τον Βαξεβάνη!

Και αποφάσισε να προσφέρει τη μαύρη εκδούλευση στο Μαξίμου. Να τα καταφέρει εκεί που δεν τα κατάφεραν οι διώξεις, οι δίκες, οι δολοφονίες χαρακτήρα εκ προμελέτης, η οικονομική πολιορκία. Η Μαρέβα. Να προσφέρει, ως νέα Σαλώμη, το κεφάλι του Βαξεβάνη στον Μητσοτάκη. Ανηθικότητα, συνωμοσία, πλεκτάνη; Ολα μαζί. Αλλά και ανοησία. Τεράστια. Διότι δεν πρόκειται να τις γλιτώσει ο Πιτσιλής τις πιτσιλιές που έρχονται για την ΑΑΔΕ του. Δεν πρόκειται η δημοσιογραφία των αποκαλύψεων να κάνει πίσω μπροστά στη μαφία των συγκαλύψεων. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, καημένε Πιτσιλή μου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter