Γιώργος Τσίπρας για την κυβερνητική σιγή γύρω απ’ το Turkagean

Γιώργος Τσίπρας για την κυβερνητική σιγή γύρω απ’ το Turkagean

Ερώτηση αναφορικά με το Turkagean υπέβαλλαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το γεγονός πως το υπουργείο Εξωτερικών υπεκφεύγει να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πότε ενημερώθηκε για το θέμα και τις ενέργειες για την αποτροπή της κατοχύρωσης του ονόματος.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας υπογραμμίζει πως οι κυβερνητικές υπεκφυγές στην πραγματικότητα λειτουργούν ως συγκάλυψη του πραγματικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την «υποβάθμιση του θέματος με την ελπίδα να “ξεχαστεί” με την πάροδο του χρόνου, και όχι η αντιμετώπιση του θέματος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το Υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για απαντήσεις ως προς τις νομικές ενέργειες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης. Το Υπουργείο Εξωτερικών έμμεσα παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα έως σήμερα για την κατοχύρωση του σήματος “Turkagean” σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ), καθώς σε κάθε σχετική νομική πρωτοβουλία κρατικού οργανισμού το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνεται».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα:

Στα ερωτήματα των 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 2/8/2022 για το “Turkagean”, η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε έμμεσα ότι δεν έχει γνώση για πρωτοβουλίες σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο της κυβέρνησης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποσιωπά πότε ενημερώθηκε από τις διπλωματικές αρχές της χώρας μας για το “Turkagean”, ενώ από τον Νοέμβριο του 2021 το θέμα είχε αναδειχθεί δημοσιογραφικά. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν κατέθεσε τα έγγραφα στην Εθνική Αντιπροσωπεία ώστε να προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Η υπεκφυγή απάντησης του Υπουργείου Εξωτερικών, υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση γνώριζε έγκαιρα για το θέμα και δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτρέψει την κατοχύρωση του “Turkagean” στον τουρκικό κρατικό οργανισμό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για απαντήσεις ως προς τις νομικές ενέργειες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έμμεσα παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα έως σήμερα για την κατοχύρωση του σήματος “Turkagean” σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ), καθώς σε κάθε σχετική νομική πρωτοβουλία κρατικού οργανισμού το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνεται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη και η υποβάθμιση του θέματος με την ελπίδα να «ξεχαστεί» με την πάροδο του χρόνου, και όχι η αντιμετώπιση του θέματος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Η κυβέρνηση ενώ παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους για «εθνικούς λόγους», απέτυχε να παρακολουθήσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου με αναφορά στο “Turkagean”. Στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά, ενδιαφέρεται μόνο για την συγκάλυψη των λαθών της.

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter