Γιώργος Τσίπρας: Γιατί η ΝΔ είναι απρόθυμη να προβάλλει το άρθρο που μιλά για την Ελλάδα ως ένα από τα 7 οικονομικά θαύματα;

Γιώργος Τσίπρας: Γιατί η ΝΔ είναι απρόθυμη να προβάλλει το άρθρο που μιλά για την Ελλάδα ως ένα από τα 7 οικονομικά θαύματα;

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε στη ΝΔ ο Γιώργος Τσίπρας με αφορμή το άρθρο των Financial Times που εξυμνούσε την Ελλάδα ως «ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα», όταν η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε έκτοι σε πληθωρισμό στην ΕΕ και είχαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ αύξησης το Σεπτέμβρη, όταν και δημοσιεύτηκε το άρθρο, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Γ. Τσίπρας πρόσθεσε τα εξής: «Ναι, είτε ο αρθρογράφος είχε παραισθήσεις είτε εκτέλεσε παραγγελία με τόσο άκομψο τρόπο που κι ένας πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσίπρα

Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ΝΔ που εδώ και δύο εβδομάδες ήταν απρόθυμη να προβάλλει ένα άρθρο που μιλά για την Ελλάδα ως ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα. Σε άλλη περίπτωση τα φιλικά της Μέσα θα είχαν βουίξει. Γιατί άραγε;
Για τον απλό λόγο ότι ο εν λόγω αρθρογράφος στην προσπάθεια του να χωρέσει την Ελλάδα στα επτά οικονομικά θαύματα μαζί με Βιετνάμ, Ινδονησία, Ινδία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία, το κάνει με τόσο άγαρμπο τρόπο, που ούτε η αυτοθαυμαζόμενη ΝΔ δεν μπορεί να υποστηρίξει.
«Αυτές είναι επτά χώρες που ξεχωρίζουν σε ένα κόσμο που τείνει προς υψηλό πληθωρισμό… Μοιράζονται ήπιο πληθωρισμό», ενώ στην Ελλάδα «ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται γρήγορα». Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε έκτοι σε πληθωρισμό στην ΕΕ και είχαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ αύξησης το Σεπτέμβρη, όταν και δημοσιεύτηκε το άρθρο. Αυτά μεταξύ άλλων.
Ναι, είτε ο αρθρογράφος είχε παραισθήσεις είτε εκτέλεσε παραγγελία με τόσο άκομψο τρόπο που κι ένας πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα.
Αν η ΝΔ έχει κάποια άλλη ερμηνεία, με ενδιαφέρον θα ακούσω την ιδέα.
Όσο για το ποιος αντιλαμβάνεται και πώς την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα 108, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter