Γιώργος Τσίπρας: Η μονταζιέρα της ΝΔ ξανά επί το έργον

Γιώργος Τσίπρας: Η μονταζιέρα της ΝΔ ξανά επί το έργον

Στα «τζιμάνια της μονταζιέρας της ΝΔ και το μιντιακό σύστημα» αναφέρεται σε δήλωσή του ο  Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Δυτική Αττική, με αφορμή την παραποίηση των λεγομένων του στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής σε σχέση με το γεγονός ότι η Διεθνής Κοινότητα κρατάει πολλές φορές ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία παρά την επιθετικότητα της τελευταίας.

Στη δήλωσή του ο Γ. Τσίπρας σημειώνει τα ακόλουθα:

Επεσήμανα στην κ. Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Διεθνής Κοινότητα κρατάει πολλές φορές ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία παρά την επιθετικότητα της τελευταίας. Προς επίρρωση ανάφερα το παράδειγμα των ΗΠΑ σχετικά με την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Πλήθος Αμερικανών αξιωματούχων επικαλούνται το δίκαιο της θάλασσας για τη Νότια Σινική Θάλασσα και για όλες, σχεδόν, τις θάλασσες του κόσμου, εκτός από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Το σχετικό βίντεο υπάρχει και είναι σαφέστατο τι λέω και τι όχι. Λέω “Για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική θάλασσα, τη θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο».

Τα τζιμάνια της μονταζιέρας της ΝΔ και το μιντιακό σύστημα που κατευθύνουν σβήνουν την αναφορά στις ΗΠΑ και με εμφανίζουν να υποστηρίζω τάχα ότι η “UNCLOS δεν αναφέρει το Αιγαίο» και άρα δεν το αφορά.

Για όποιον ενδιαφέρεται να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν σαφώς από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η παραπάνω επισήμανση για τη στάση των ΗΠΑ θα ήταν τουλάχιστον χρήσιμη. Προφανώς είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη μονταζιέρα, την κ. Μπακογιάννη και τη ΝΔ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην τετραετία που έρχεται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter