Γιώργος Τσίπρας: Με τη ΝΔ οδεύουμε σε μεγαλύτερη απόκλιση από τη δυτική Ευρώπη

Γιώργος Τσίπρας: Με τη ΝΔ οδεύουμε σε μεγαλύτερη απόκλιση από τη δυτική Ευρώπη

«Τόσο σε δείκτες κοινωνικής ευημερίας όσο και σε βασικούς μακροοικονομικούς δείκτες οδεύουμε σε μεγαλύτερη απόκλιση με τη δυτική Ευρώπη» τονίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε στο διεθνές απαιτητικό περιβάλλον θα πρέπει να θέσουμε ως στόχο την παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας και την αύξηση της παραγωγικότητας υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, λέει ο κ. Τσίπρας. Αντίθετα, υπογραμμίζει, σήμερα γίνονται βήματα προς τα πίσω «με κερασάκι τα 15 δις απευθείας αναθέσεων».

Αναφερόμενος στην ενισχυμένη αναλογική σημειώνει ότι «δεν είναι ένα δημοκρατικό εκλογικό σύστημα. Στη Δυτική Αττική για παράδειγμα υπάρχει το ενδεχόμενο η επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία να καταλάβει και τις τέσσερις έδρες ενώ οι ψήφοι που θα λάβει δεν επαρκούν αναλογικά ίσως ούτε για τις δύο» εξηγεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, με αφορμή το διάλογο για το ρόλο της ΕΥΠ, ο Γιώργος Τσίπρας λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βασική αποστολή μιας κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών «δεν είναι οι παρακολουθήσεις για αποκόμιση οικονομικού ή πολιτικού οφέλους από την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων [..] Πρέπει να υπάρχουν ανυπέρβλητες εγγυήσεις λογοδοσίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου που σήμερα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα» αναφέρει και προσθέτει: «Η λογοδοσία είναι υπεράνω της ασφάλειας, αλλιώς δεν υπάρχει δημοκρατία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter