Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
ΕΤΟΙΜΗ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Γιορτές για τη γέφυρα μαμούθ Ρωσίας - Κίνας

Ένα όνειρο δεκαετιών, η οδική σύνδεση Ρωσίας - Κίνας, παίρνει σάρκα και οστά με την κατασκευή της γέφυρας στον ποταμό Χεϊλονγκτσιάνγκ που σημαίνει ο “Μαύρος Δράκος του Ποταμού.” Πρόκειται για την κινεζική ονομασία του ποταμού Αμούρ στην Ρωσία.

Η κατασκευή της γέφυρας άρχισε το 2016, μετά από... 28 χρόνια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.Τόσο η κατασκευή της γέφυρας, όσο και οι υπόλοιπες οδικές υποδομές της περιοχής είναι σημαντικά τμήματα του οικονομικού διαδρόμου μεταξύ της Κίνας της Μογγολίας και της Ρωσίας, υπό την διεθνή οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία “Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος” που προωθεί το Πεκίνο.

Το Χειμώνα διασχίζουν το ποτάμι με τα πόδια

Σήμερα στις δύο άκρες της γέφυρας έγιναν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 120 καλλιτεχνών από τις δύο χώρες.

Η γέφυρα αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο του 2019 και το συνολικό μήκος της με τις επεκτάσεις στις δύο χώρες φτάνει τα 20 χιλιόμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.