Γιώτα Πούλου: Αποκλεισμός μαθητών, από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω απουσιών, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Γιώτα Πούλου: Αποκλεισμός μαθητών, από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω απουσιών, στο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο., Γιώτα Πούλου συναντήθηκε, με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Βοιωτίας, κ. Ιωάννη Παναγιώτου, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και το οποίο έχει αναστατώσει και κινητοποιήσει τους μαθητές του νομού.

Πρόκειται για 130 μαθητές από το σύνολο των 195, που σπουδάζουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και αποκλείονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού δεν τους επετράπη να συμμετάσχουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω απουσιών.

«Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου, αδικεί παράφορα τους συγκεκριμένους μαθητές, που δεν έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση μόνο τη φοίτηση αφού αφορά σε εργαζόμενους και μάλιστα με κυλιόμενα ωράρια εργασίας και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις ταυτόχρονα», επισημαίνει η βουλευτής.

«Η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση πρέπει άμεσα να βρει λύση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για να μην αποκλεισθούν οι μαθητές-εργαζόμενοι από τις ενδοσχολικές εξετάσεις απόκτησης του πτυχίου τους αλλά και για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter