Γιοβάνοβιτς: «Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια αυτής της διετίας το ματς με τη Ντνίπρο»

Γιοβάνοβιτς: «Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια αυτής της διετίας το ματς με τη Ντνίπρο»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς κόντρα στη Ντνίπρο τόνισε πως μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του τριφυλλιού:

-Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Champions League; Νιώθετε περήφανος για όλο αυτό που έχει συμβεί;

Ίσως θα ήταν υπερβολικό αν πριν δύο χρόνια έλεγα πως θα παίζαμε προκριματικά για το Champions League. Μπορεί να την το σκεφτόμουν καθόλου, αλλά με βάση τα όσα έχουν γίνει πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, είμαι πολύ καλά που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση, με κάνει χαρούμενο και πιστεύω μας κάνει όλους χαρούμενους.

-Έχετε τεράστια εμπειρία από τέτοια ματς, τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και σε ποιο βαθμό είστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία που έγινε;

Δουλέψαμε πολύ αυτές τις έξι εβδομάδες για να είμαστε προετοιμασμένοι. Προετοιμαζόμαστε μέσα από τα φιλικά παιχνίδια όπως και η Ντνίπρο. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος κάποια πρόβλεψη. Να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η προετοιμασία με αφήνει ικανοποιημένο, έχουμε καλή διάθεση και να δούμε πόσα απ’ όσα κάναμε μπορούμε να εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δεν έχεις παιχνίδια είναι δύσκολο να προβλέψεις. Γιατί πρόκειται για ένα επίσημο παιχνίδι και έχει διαφορά από τα φιλικά.

Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι πως είναι δύο παιχνίδια και μέσα σε αυτά τα δύο ματς να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε για να πετύχουμε το στόχο μας.

-Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Champions League, μετά από οκτώ χρόνια, αυτό το διάστημα αποχής το θεωρείται ένα χάντικαπ. Σας προβληματίζει ή στέκεστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η έλλειψη ευρωπαϊκών παιχνιδιών και εμπειριών είναι θέμα για όλες τις ομάδες. Από κάπου πρέπει να γίνει κάποιο ξεκίνημα. Σε αυτή τη λογική ψάχνουμε την ευκαιρία μας για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο ως Παναθηναϊκός.

-Εμείς οι δημοσιογράφοι λέμε πως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι με εσάς στον πάγκο συμφωνείτε ή είμαστε υπερβολικοί;

Εδώ και δύο χρόνια έχω παίξει τουλάχιστον 20-25 ματς της χρονιάς. Όλα έκατσαν τα τελευταία δύο χρόνια, πλάκα κάνω. Αλλά αν γυρίσετε το χρόνο πίσω θα δείτε πως 20-25 ήταν must win παιχνίδια. Είναι σημαντικό όντως, είναι και όμορφο.

Είναι κάτι που παλεύεις όλο το χρόνο να βρεθείς εδώ. Είναι από τα παιχνίδια που μέσα σε αυτή τη διετία είναι από τα πιο σημαντικά.

-Έχετε δει αγώνες της Ντνίπρο στα Εθνικά πρωταθλήματα ή μόνο στην Ευρώπη;

Είναι λογικό πως είδαμε την ομάδα της Ντνίπρο και στα παιχνίδια που έκανε με τη Βαντούζ, τον Απόλλωνα. Στο πρωτάθλημα προσπάθησε μέχρι τέλους να το κατακτήσει. Έχουμε δει τα ματς. Ξέρουμε καλά την ομάδα όπως και αυτοί εμάς. Καλά οργανωμένη ομάδα που παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο και θα γίνουν καλά παιχνίδια.

-Θα στηριχτείτε στον κορμό της ομάδας ή θα δούμε και νέα πρόσωπα;

Κάναμε ποιοτικές και καλές προσθήκες στην ομάδα. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας αλλά η καθημερινή δουλειά και η ποιότητα των παικτών επισπεύδουν την κατάσταση. Είμαστε καλή ομάδα που με το χρόνο θα γίνει και καλύτερη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter